Bortskämd

Jag är bortskämd och jag vet om det. Jag skämms över det ibland. Jag behöver inte köpa några kläder själv om jag inte absolut vill ha något som är onödigt, typ "Men det är väll alltid bra med ett tionde par leggins" (vilket ofta händer) men då får jag skylla mig själv. Men som igår/idag jag har fått hur mycket kläder som helst, jag har så att det räcker hela våren nu, men trots det vet jag att vi garanterat kommer åka till Karlstad/Göteborg och handla vårkläder om någon månad. Jag vet att det mesta jag vill ha får jag, inom rimliga gränser. Den tröjan kan jag få, men INTE den bilen. Så är det verkligen inte. Jag är bara bortskämd på småprylar! Eller ja, fattas det "lite" pengar och jag verkligen vill ha en speciell dyrare grej så kanske pappa sponsrar ibland, bara för att vara snäll. Men som sagt, inget överdrivet, inte stort och dyrt. Om man skulle sammanfatta detta så är det inte pengar jag är bortskämd av, det är kärlek. Jag är bortskämd på kärlek. Jag vet att mamma och pappa älskar mig (jag älskar dem med) och de vill att vi ska få nya saker, men ibland skämms jag ändå över det.
Ändå vet jag att det finns de som är mer bortskämda än mig, jag vet inte om det är på kärlek eller pengar? Kanske båda delarna. Men jag trivs med att ha det så som jag har det nu och jag klagar inte på att jag får för lite. Skulle jag göra det någon gång så menar jag det inte. Då är jag bara sur eller otacksam för stunden. De försöker så gott de kan med att göra oss nöjda. Och jag ska börja vara mer tacksam än någonsin, kanske ge dem någon present då och då. Det blir de nog glada för tror jag!


Slingor

Jag gjorde slingor i håret idag. Ljusa slingor. Så nu har jag nästan fått tillbaka den hårfärg jag hade innan jag färgade det förra hösten. Det känns skitbra, förutom att jag på något sätt har fått en allergisk reaktion på slinggrejet man har i håret. Gjorde hos frissa så antar att de kleta lite grejs i ansiktet på mig för nästan hela min högra kind är röd och svullen. Det ser inte bra ut alltså. Haha, det svider och är ömt också. Känner att det börjar komma på andra sidan med men hoppas att det inte blir lika dant där. Menmen, som sagt, skönt att ha tillbaka mitt blonda jag. Även om alla har sett mig som blond mest hela tiden. HAHA! Hur mörk jag än är i håret så kommer jag alltid vara blondin. Jag fattar inte varför?!

Menmen, annars har jag varit med Katrin idag, vi kikade på melodifestivalen. Björn Gustavsson var bäääääst och hans sång till Carina Berg var så rolig att jag dööör. Vilken chock! HAHA.
Nu är klockan 01.23. Tyckte det var lite roligt och nu ska jag sova. Godnatt

Upprorisk

Idag skulle lilla Josefine vara upprorisk och skolka från första lektionen UTAN ATT BERÄTTA FÖR MAMMA!!! Förstår ni vilket steg det är. Jag "skolkar" bara från lektioner om jag har sagt det till mamma före. Det är bäst att hon vet liksom, det känns bäst så. Och dessutom så händer det inte ofta alls. Det hände kanske några gånger i månaden när jag gick natur. Men änsålänge så har det inte hänt på Media liksom. JAG ÄR ALLTID DÄR! Förutom på två svenska lektioner, den ena skippade vi för att fira att Sanna fyllde 18 år liksom. Och då berättade jag för mamma före. Andra kände jag att jag inte hade någon anledning alls att gå på. Och det fanns orsaker till varför, och det berättade jag för mamma. Men som sagt idag skulle jag slå till och fixa en grej med Linnéa på morgonen, vi skulle alltså missa första lektionen. Då visade det sig att det vi skulle fixa inte tog mer än 2 minuter så vi missade inte alls första lektionen, vi kom nästan precis i tid. Och jag som skulle skolka. Jag kände mig så misslyckad. Jag klarar inte ens av att skolka! Jag blev så besviken!

Idag var jag och simmade. Jag har inte tränat så mycket nu de senaste veckorna eftersom ryggen har gjort ont. Så idag började jag och Lisa att simma. Vi simmade faktiskt 1km idag. Nästa gång kanske det blir 2? vem vet, vem vet! När jag kom hem så hittade jag en chokladkaka och frågar min syster lite försiktigt:
- Är det där min chokladkaka?
- Nej det är mammas och pappas vi köpte en annan grej till dig...
Jag letade efter något godis när Evelina sticker ner handen i en plastpåse och plockar upp en fruktdryck!
- Åh, en dryck med frukt i! Tack...ehm va snällt! VARFÖR FICK INTE JAG EN CHOKLADKAKA?
Japp det är så det är i min familj. En ynka liten fruktdryck fick jag. Och ajg som simmade 1km. JAg ville ha en chokladkaka!

Det är fredag imorgon och det betyder att det är sista dagen inför lovet, och dessutom kommer Sanna hem snart! Det betyder också att jag har överlevt veckan och det är väl alltid bra?


jeansproblem

Jag har allvarliga jeansproblem just för tillfället. Mina favoritjeans håller på att slitas sönder. Jag verkligen älskar dem, och förra häljen plockade jag fram dem efter att de har legat i min garderob sedan jullovet. Jag tänkte det att nej de är till för att användas och någon gång kommer de gå sönder och idag gjorde de det. Det är liksom mellan låren de slits sönder. jag går för tätt ihop med dem. Jag tror jag ska se till att bli hjulbent. Mina jeans *gråta*!!!

Förutom jeansincedenten idag så har helgen varit helt otroligt bra. Jag och Linnea åkte till Åmål igår till Soffi och sov där tills idag. Så jag har haft roligt. Och nu är det bara en vecka kvar i skolan sedan är det sportlov. Det värsta med den här veckan är att Sannabanana inte är i skolan! Hon har lämnat mig för att åka till solen en hel vecka. Typiskt. HAHA. Men vem vet, det kanske är bra för oss att klara oss utan varandra för ett litet litet tag.  

Alla dessa val.

Hm, då är det torsdag imorrn då. Dagen många kanske har längtat efter, och dagen som den som är ensam HATAR. Eller ja, jag hatar den egentligen itne så mtk... Mer än när jag ser alla kära personer. Det går ju att göra något mysigt av Alla hjärtans dag även om man inte har någon att vara kär i liksom. Jag är kär i min mamma, pappa och lillasyster. Så jag ska vara med dem! Nej det ska jag inte...Eller lite, när jag får paket av dem. Och de får av mig såklart. Jag vet inte varför vi började med det en gång i tiden. Mamma och pappa fick bara för sig att köpa något till oss. Och jag minns tillochmed vad vi fick. En jättesöt milanda Nalle och jag har kvar den än. Den sitter i min hylla och är så mjuk. HAHA. Sedan har jag massor med andra gossedjur jag fått andra år. Av Evelina...
Menmen, jag ska fira med att ha på mig ett hjärthalsband imorrn tror jag.

Idag fick vi information om olika val inför tvåan. Det var rörigt. Jag fattar fortfarande inte... Så jag ska ta mig till syon imorrn tänkte jag. Fråga. Annars har jag fastnat för Ung företagsamhet. Det verkade helroligt. Så vi ska ta och komma på något vi ska göra och sedan är det väll bara att göra det antar jag. Vi ska bli bäst! haha.

Katrin och Jag

Katrin och jag lärde och känna varandra på ett konstigt sätt tror jag. Egentligen undrar jag hur det egentligen gick till? Hon gick i B klassen och jag gick i C klassen när vi gick i grundskolan och vad jag minns så pratade vi typ aldrig med varandra, jag vet inte om vi sa ett enda ord. Jag vet att Katrins första intryck av mig (Förutom att jag var rosa) var att jag och Erica var lika varandra och att vi gick och sjöng avril lavigne låtar. Japp det var jag det! haha. Mitt första intryck av katrin var nog en blyg tjej som höll sig undan. Men ack så fel man kan ha.
När vi började gymnasiet så gick hon samhäll och jag natur... men det var någongång där vi började prata med varandra. Vi har alltså inte varit kompisar länge alls, men det känns som tre evigheter... och det är inte något negativt !
När jag tänker efter lite såhär så är det nog ute vi har lärt känna varandra, höstmarten, vårmarten, valborg osv. Det är så vi har lärt känna varandra. HAHA helt otroligt. Det är för att Katrin har förmågan att vara väldigt kvällssocial.

Jaaa, alltså jag har spenderat helgen med Katrin som man kanske lätt kan förstå. Det har varit väldigt roligt med många skratt. Våra samtal spårar lätt ur och leder till de mest hemska saker. Igår tittade vi på Let´s dance för vi stödjer våran kära Karl-Petter ifrån Säffle. Inte för att vi känner honom, men från Säffle är han. Sedan kollade vi på One tree hill igår med. Haha, det är så givande. Idag tittade vi på melodifestivalen och det hela slutade med att vi seriöst funderar på att anmäla oss nästa år... om vi inte är kända som Idol-Josse och Idol-Katrin då och är på världsturne. Fast, man kan ju ha många bollar i luften förståss. Men ärligt, Christer Sjögren?!?!?!?! Nej, nej, nej!

Nu är det snart måndag igen och jag antar att jag får gå till skolan... Det händer inte mycket denna veckan. Det är alla hjärtans dag på torsdag, jag är jätte deprimerad. På fredag är det liksom.. Fredag! De andra dagarna är det ingenting! och ingenting är ingenting...haha!

vaken, fast i en dröm...

Alltså inatt var jag med om det läskigaste jag någon sin har upplevt! även om jag på sätt och vis inte har upplevt det. haha, bara det är helt sinnessjukt. Iallafall så drömde jag att jag fick sms... Trodde jag! Ja, jag trodde verkligen att jag drömde. Jag som då var halvborta svarade ganska konstigt såg jag på morgonen sen. Och alltså det var inte bara ett sms utan det var bortåt 15st jag hade skickat, och fått tillbaka med då. DET VAR LÄSKIGT! Det har tagit mig hela dagen att fundera ut vad som egentligen hände, men det var såhär det var. Jag trodde först att jag inte hade sovit något, men det måste jag ha gjort. hahah!

Jaja, annars så var dagen bra och kort, så nu är jag hemma. Sitter här och äter nudlar... det var evigheter sedan jag åt det sist. Förutom i tisdags då. Men innan det var det evigheter sedan. Jag gillar det inte riktigt efter att jag fick tandställning i 4:an. Jag fick någon konstig grej i gommen och det enda jag kunde äta var Nudlar. Alltså, det var "världens snabbaste tandställning" som då skulle dra ut min gom och satt alltså mitt i munnen på mig så jag kunde inte prata, det var liksom "jiiiing mej seeen" Det var de där förbannade bokstäverna R och i som jävlades med mig. De gick bara inte att säga på ett bra sätt. Haha det var en jobbig tid. Visserligen bara tre veckor. Men jag levde iallafall på nudlar i tre veckor, och gråt varje kväll för att jag trodde att jag skulle dö. Som sagt, det var en jobbig tid i mitt liv. HAHA!

Varför inte fråga?

Jag har en otroligt dålig ovana. Fattar jag inte så håller jag bara med... Ibland märks det och ibland märks det inte alls. Jag hittade en film här hemma, det är från förra året när jag gick natur. Min fysiklärare kommer ut ur lärarrummet och jag säger att vi håller på att göra en film. Han svarar något otroligt konstigt och jag bara håller med typ ett glatt: Mmh :D! Sedan börjar jag prata om annat. Det är så jag gör för det mesta. Antingen gör jag det eller så frågar jag om saker jag egentligen inte ska behöva fråga om. Till exempel igår:
- Stavar man Semlor med Ä ?
Varför frågade jag det? Ingen läste i mina anteckningar, och hade jag inte sagt något så hade ingen fått reda på hur dum jag var där. Fast det kanske är det som kallas att bjuda på sig själv.

Idag fyllde förövrigt SANNA 18 ÅR! Jag är grymt avundsjuk och vill med fylla arton. Men nejdå, jag får snällt vänta i tre månader och  en vecka till. Fast jag är ändå glad att jag fyller i maj. Det är inte tidigt, men det är inte sent heller. Min syster fyller år 21 december, det är SENT!  så henne tycker jag synd om lite såhär i hemlighet!
Jaja, vi småbarn firade ju Sanna i fredags och till denna fredagen firas hon av de stora barnen som får gå på Arena. Men vi bjöd na iaf på fika idag! Blev en fin grädd/jordgubbsbakelse och en cola! Mumma det!
Vi passade även på att gå och hämta min lilla mobilväska som tillhörde min nya mobil.

Det var lite pinsamt, jag skulle hämta den där väskan igår. Men då hade den inte hunnit att komma än, så han i kassan (Som ser ganska bra ut, är ganska ung osv.) säger:
- Kan jag få ditt nummer?
Jag tittar med stora ögon på honom och tänker : Vad fan ska du med det till? Han ser nog att jag blir lite förvirrad så han ler lite och säger:
- Ja alltså, vi ringer när väskan har kommit!
Då blev lilla Josefine röd om kinderna! men bara lite... Fast vad skulle han annars mena när han ber om nummret liksom. SMAAAART! Sedan ringde han när jag satt på bussen hem till lilla Säffle.
Idag när jag skulle hämta väskan så var han där igen, han kollar p mig och jag säger att jag skulle hämta en väska. han bara:
- Ja men nu känner jag igen dig? Josefine?
Hahaha, det värsta var att det stod på lappen, annars hade jag nästan känt mig speciellt. Men nejdå, det skulle han förstöra med att läsa det från en lapp. JAg får väll nöja mig med att han kände igen mig. Fast det går ryckten om att det är många som känner igen mig så det är väll kanske ingen merit det heller....

Nu ska jag titta på ett nytt avsnitt av one tree hill!


Stormar

Jag försöker att skicka mejl över halva norden för att få reda på hur man döper stormar. Fråga mig inte varför jag gör det egentligen. Eller ja, iof kan det vara en kul grej att veta. Liksom hur kom de på att stormen i förra veckan skulle heta Tuva? och de andra Pär och Gudrun liksom... Jag blir avundsjuk. Jag vill också vara en storm.
"Stormen Josefine orsakade mörkläggning av halva Europa. 17miljoner utan el" RESPEKT! Så jag passade på att fråga om de kan döpa nästa storm efter mig. Tyvärr går det segt att få svar på denna fråga. Jag började med att skicka mejl till Smhi, men det var inte de som skötte det där... Så de hänvisade till något som hette något med Norska...... ja iaf så mejlade jag dit och de blev överglada att någon mejlade dem verkade det som. Så de svarade något i stil med "Tack för ditt mejl Josefine, vart skriver du ifrån? Och vart bor du ?"
Det var lite läskigt. Jag avslöjade inte mer än att jag bor i Sverige! Vem vet, i nästa mejl kanske det står "Jag vet vart din brevlåda bor" Det skulle  vara lite obehagligt faktiskt. Det var en finsk som svarade, inte för att det har något med saken att göra men ändå. Jag skickade mejl till något som hette något med norksa, och får svar av en finne... Kul grej liksom. Jag frågade en gång till hur man namnger stormar och om de kan döpa en efter mig... Hoppas jag får svar på detta imorgon!