Road trip

Jag erkänner, jag har gjort min första Road Trip skiva idag. Haha... Det känns lite speciellt! Vi är några tjejer som ska åka iväg till Sannas stuga imorrn, så det är iaf 10 mil i bil vi ska åka! Då måste man ha en road trip skiva. That´s it! Sedan vad det är för låtar kanske vi inte ska gå in riktigt på. Jag blandade hejvilt känner jag.
En låt som absolut ska finnas med på en roadtrip skiva när det är 6 tjejer i en bil är Girls just wanna have fun! Haha, en klassiker må jag säga. Katrin och jag gjorde för ett bra tag sedan en skiva med nästan bara den låten, fast i olika versioner, den var ganska lollipop måste jag säga. Haha...



 det där är vi imorrn ;)

Inte så pjåkigt!

Jag är borta från skolan mycket nu känner jag, och det känns inte bra! Eller alltså det är ju giltig frånvaro så det är inte så det är. Men ändå liksom...
Idag fick jag gå från skolan nästan 1½ timme tidigare för att jag skulle på körlektion här hemma i Säffle. Konstigt nog var jag nervös! Haha, jag var nervös för körlektionen, fattar ni? Jag var inte ens nervös första lektionen ju. Men idag så, typ 15 lektioner senare liksom. Haha... Men det gick så bra så. "Inte så pjåkigt" sa min körlärare när lektionen var över. Nej och så pjåkigt kör jag faktiskt inte. Så idag har jag kört två timmar till och med. Haha, var ute och övade fickparkering och lite sådana saker med pappa sen efteråt. Det gick bra!


 Snart är det dags att införskaffa en sådanhär skylt mina vänner ;D

Jag fryser inte

Jag trodde det skulle vara fint väder idag. Så jag sket i att sätta på mig jacka imorse.
- Men Josefine, kommer du inte frysa i det där? Frågade min mamma.
- Nej! svarade jag.
Sedan stod jag och frös som en idiot vid bussen halv sju imorse också. Men inte en min rörde jag! Folk i jacka stod och hackade tänder men jag var asball och låtsades som om att jag inte frös alls... Fast att jag bara hade en tunnare tröja på mig. Jag hade lust att kavla upp ärmarna på tröjan bara för att visa hur varmt jag tyckte det var. Men jag gjorde inte det, då hade jag frysit ihjäl. Som tur var så kom bussen ganska snabbt och jag fick sätta mig i värmen.

Sedan att jag har frysit nästan hela dagen är väl en annan sak... Ibland fattar jag inte vad jag tänker på!


 men jag trodde faktiskt det skulle bli vackert väder...!

Na na na na han skulle dumpa mig...

Jag blev totaldissad för någon dag sedan, och jag bara skrattar åt det. Vad är felet på mig ? Haha. Kanske var det för att jag inser att jag förtjänar det. Haha, jag har inte direkt varit en supertjej! Snarare svinig... men ändå liksom! Haha... Det var så himla komiskt på något sätt...
Men som sagt, jag är glad ändå jag... Superwoman!
Och så seriöst var det inte heller egentligen, det är inte så att jag har varit elak mot någon direkt så, bara det att jag kanske har dissat samma person ungefär 10ggr innan... Så därför förtjänar jag det. Och jag kanske inte har dissat på snällaste sätten liksom! Därför skrattade nog åt det nu!

Haha skulle frästen nyss förklara för Sanna att hon och jag alltid kommer vara kompisar och skickade iväg ett sms
"Du vet vad man säger; snögubbar faller, men vi står kvar! Okej, så säger man inte men jag kom inte på vad man brukar säga"
Fick svaret tillbaka:
"Haha ja men jag har hört att killar kommer och går men kompisar bestär. Haha men jag tyckte om din..."
Det är sån hon är Sanna, hon ska alltid ha rätt! haha nejdå vad hemsk jag är, hon kommer dissa mig hon också! Haha.




 Den här dedicerar jag mig själv... och Sanna! Haha

Hårmodell ! (:

Måndag idag, första dagen i skolan på två veckor, och jag tog faktiskt morgonen ledigt och åkte till Erica och var hårmodell åt henne istället. Det var mycket bättre än att ha UF, och jag tyckte jag förtjänade lite ledigt... Det var slingor som stod på schemat idag, och jag kunde efter nästan tre timmar gå där ifrån mycket nöjd med utväxten bortslingad och lite ljusare! Det kändes bra och nu känner jag mig vårfräch! Haha. Gött det! Får se när ja hinner med att klippa mig också. Det var ett bra tag sedan jag gjorde det...!

Jag saknar att vara på intensivkurs , skolan suger fett mycket just nu känner jag... Menmen, var väl kul att träffa alla igen!


 Såhär fin i håret blev jag minsann! :)
 Fick prinsesslockar också (A) Erica känner mig för väl alltså! haha

Sol, Grillning, Drinkar &Sahara Hotnights

Ja hela helgen har jag spenderat i Skoghall hos Sanni. Åkte ju dit i fredags eftermiddag/kväll. Och vi grillade och myste på kvällen, var ute och gick och köpte Ben & Jerry glass. Haha..
Igår gick vi upp vid halv elva faktiskt, gött som fan! Haha. Sanna lagade världens godaste frukost till mig. Amerikanska pannkakor, hallon, blåbär, banan och chokladglass. Seriöst, det var nog den godaste frukosten jag har ätit någonsin. Efter det packade vi ner vatten och ostbågar och åkte ut till något ställe och solade. (samma ställe som vi varpå piknik för några veckor sedan), var där ute hela dagen lång och det var så himla skönt. Sedan frammåt eftermiddagen åkte vi hem, duschade och gjorde oss i ordning sedan satt vi faktiskt ute i solen en sväng till. Gjorde i ordning en jordgubbsdrink och tände grillen. Dock lyckades vi får strömavbrott två gången men det är sånt som händer? haha. Vi grillade iaf lövbiff och åt potatissallad och baguetter till det.
Sedan åkte vi in till stan och skulle på Sahara Hotnights på Arena. Väldigt trevligt var det... Haha, drag! Och jag trodde liksom att jag hade lite koll på vad Sahara Hotnights sjunger för låtar liksom. Men jag kände fan inte igen någon, men Sanna däremot och kunde dem. Då blev jag lite imponerad! Haha...


 Sannas Amerikanska pannkakor...:)


Ute i solen minsann :)


=D


Sahara Hotnights ;)

Trådlöst nätverk

Hehe jag är en nörd på riktigt. Jag var tvungen att testa om vårat trådlösa nätverk här hemma funkade ute, och det gjorde det. Så nu ligger jag ute på en filt i solen och myser med lite musik. Dock kom jag nyss på mig själv med att sjunga högt, vilket kanske inte är så bra? Kanske inte ute. Och med tankte på hur jag bor också. Mitt i kvarteret. Alla grannar bor runt oss vilket också betyder att alla kan höra mig.
Nelly låg här bredvid mig ett tag, men hon flyttade in sen, det blev nog för varmt för henne antar jag. Har vaniljdrömmar att knapra på också, så just nu känns livet perfekt måste jag säga.
Väntar på att Lisa ska sluta skolan också så att vi kan gå till stan och käka något. Jag tror vi skulle göra det iaf. Haha... Lovade Enneby att möta upp henne sen också och gå och ta en glass.

Sedan lite senare ska jag åka till Karlstad, och hem till Sanni.

När ens mamma inte vill prata

För någon dag sedan så var jag väldigt social och pratade med mamma, jag kom med massa ideér och så och tyckte att jag var jättesmart!
Mamma: Jobbar Sanna idag eller?
Jag:... va?... Ja det gör hon!
Mamma bara nickade och kollade på tv. Jag tror hon att det där var ett "Jobbar Sanna idag eller kan du ringa till henne och tjata hål i öronen istället". Det var så hon menade egentligen... hon är ond min mamma.


Det är manligt!

På väg till halkbanan idag så var vi en kille (körläraren) och fyra tjejer i bilen. Våran körlärare började prata om vad som var manligt.
Körlärare: Att köra traktor det är manligt... Den där traktorn där! Det är manligt det...
Tjej: Inte en sådan liten...
Körlärare: Ja... Storleken har betydelse!
Sedan fortsatte vi och köra liksom och tjejen som körde skulle svänga och var på väg in på en lite mindre väg (vilket inte var meningen)
Körlärare: Oj, där var  vi på väg in i vägen, jag och fyra tjejer i en bil...
Tjej: Det är manligt!

Det liksom fortsatte så nästan hela vägen. Det var något vi pratar om...
Körlärare: Vilka fördomar ni har mot killar...
Tjej: Det går alltid fort för killar...

Sedan har han en knapp man trycker på för att lägga i handbromsen i hans bil. Det finns liksom ingen spak! Så när vi stannade vid halkbanan typ efter två timmar...
Tjej: Är den i?
Körlärare: Haha, säg aldrig så till en kille... "Är den i nu ?"

HAHA jag utelämnar namn!
Men jag kommer faktiskt sakna intensivkursen efter att det är slut imorrn!

Jaja, jag överlevde halkbanan idag! Jag överlevde tillochmed att köra dit. Eller ja vi körde ju en halvtimme var. Men jag överlevde, det är huvudsaken. Lite kul var det, inte jättekul -Lite! Det roligaste jag tyckte var ändå när man fick testa att snurra runt i en bil, upp och ner liksom för att känna hur det känns när man voltar. Det var ganska roligt och sedan att titta på de andras miner när de var upp och ner. Haha...


Efter detta äventyr tyckte jag att jag var värd en sådanhär...

Halkbana

Jaha idag är dagen jag har varit nervös över i hela mitt liv känns det som - Jag ska göra halkbana!
Usch, jag har verkligen inte längtat till att göra den, och jag vet inte ens varför det är så, för jag har liksom aldrig hört någon som misslyckats på halkbanan. Sedan satt jag och googlade lite igår på halkbana, och det verkar inte som om att någon har dött heller. Så det är väl bra.
Fast det jag tror att jag är mest nervös över är ändå att åka dit, för om jag inte har hört helt galet så ska vi åka i samma bil liksom, men att vi ska köra lite var! Herregud vad pinsamt, och jobbigt. Ja jobbigt är det! Riktigt, riktigt jobbigt. Undra om man kan totalvägra? Då kanske de sätter mig på bussen så får jag ta mig dit bäst jag vill alldeles själv.

Jaja, nervöst och jobbigt.

Titta åt andra hållet

Jag brukar  vanligtvis inte reagera på när det är stökigt. Och oftast så märker folk väldigt väl när det har städats i mitt rum. Lisa brukar ibland komma och säga:
- Åh har du städat? Eller ja... din mamma!
Kul Lisa, verkligen skitkul!:P haha. Ja, jag är inge vidare på att städa alltså. Jag kan inte städa, jag kan inte laga mat, jag kan inte tvätta och jag kan inte stryka! Herrejösses! Jag har en bit kvar här innan jag klarar mig helt själv.  Men iallafall så skulle jag göra ett scrap booking kort och var tvungen att springa fram och tillbaka i rummet för att hämta saker. Efter ett tag var jag nästan svettig av att behöva koppa över saker överallt. Så jag tog mig tid och tittade lite på rummet! Fan va med saker det va överallt. Jag funderar starkt på att städa alltså... Samtidigt sa mamma faktsitk att hon skulle vårstäda mitt rum på lördag! Då ska jag vara hos Sanni! Haha.

Nu menar jag inte att det är ofrächt i mitt rum på något sätt. Det dammsugs en gång i veckan, och golvet skuras och det dammas så det är inte så. Men lite mycket saker bara...


 Bara att hämta en tidning längst nere i hörnet är en utmaning!

Söt kille...

Hehe, när jag gick hem idag så träffade jag på en "kille", sedan att han var typ 85 är en annan sak. Han var iaf jättesöt! Han bara:
- Nämen titta vilken söt tjej det kommer här!... Hej, hej!
- Hehe hej!
- Det var väldigt va vacker du var!


Jag fnittrade som en liten flicka och gick vidare! Han gjorde min dag...


Pengar pengar pengar.

Det är så tragiskt det här med att det är så många som blir varslade nu tycker jag. Okej att det har varit så väldigt länge nu, men ändå. Det är tragiskt. Tänk de som bor i villa, har familj, hund, två bilar - Ja tänk om någon av mina föräldrar skulle bli av med sitt jobb! Det skulle gå rakt åt helvete för oss. Nej kanske inte riktigt, men det skulle bli väldigt jobbigt. Än så länge har de jobbet kvar, och för mamma är det väl ingen vidare fara heller, men för pappa! Hemsk tanke om han skulle bli varslad!

Just nu behöver jag väldigt mycket pengar, för jag vill göra allt! ALLT! Herregud var ska jag få alla pengar ifrån ens? Jag ligger back nästan. Jag har hotell att betala i Stockholm! Jag ska kunna shoppa lite där också, okej kanske inte en sak att prioritera. Jag lägger pengar på att gå ut! Och det är fan inte gratis. Och just nu vågar jag inte be mamma och pappa om så mycket pengar heller med tanke på vad de lägger ut för mitt körkort. Det är inte heller gratis!
Jag fyller år... och tre veckor och två dagar! Då önskar jag mig pengar haha... Och killarna i knäckebrödsdansen (GLÖM INTE DET) !!!!! hahah!


 Haha den här bilden får ni se bara för att jag ser så töntig ut på den (Y)

För jag är cool

När jag satt och övade på mina prov på trafikskolan idag kände jag mig otroligt cool. Alla satt där och mumsade på godis ( okej jag var jävligt avis ) Så jag bestämde mig för att plocka upp mina tomater som jag hade med hemifrån. Herregud tomat, var fick jag det ifrån? Varför tog jag med tomat? Jo för vi hade ingen frukt kvar! Den åt jag upp...



 Ser ni min tomat ? ;) haha!

Mitt soundtrack

Timbuktus - Det löser sig, Det är mitt livs soundtrack! Eller ja det ska bli det iaf. Haha. Jag känner mig på något sätt posivit negativ idag. Den senaste veckan har jag:
- Fixat sommarjobb, inte det jag vill ha - men vadå pengar är pengar!
- Håller på att fixa körkort!
- Blivit mycket bättre från min förkylning.
- Varit så otroligt pigg!
Det är väll positivt?
Men samtidigt finns det något som inte känns bra, och jag vet inte vad det är. Det är så lustigt. Allt känns liksom så bra, men så kommer den där känslan om att det inte är bra! Men vad det än är så "Det ordnar sig, det gör det alltid. Det löser sig..."



 
Har ni också ert livs soundtrack? ;D

Önskelista

Till er som vill ge mig något speciellt i födelsedagspresent, jag ska ge er ett tips på vad jag vill ha. Det är något alldeles extra. Som skulle göra min dag till något alldeles underbart... Jag vill ha presenten på morgonen när jag vaknar, jag vill att den ska knacka på sovrumsdörren och spatsera in...



Bilkörningen

Ja, mamma och jag var ute och körde i över en timme idag. Haha... Här tänker vi på miljön! Åker runt, runt, runt i lilla Säffle liksom...:P haha. Men iaf så ville mamma att vi skulle öva på att parkera. Så vi åkte upp till sjukshuset där det stod några få bilar liksom. Skulle jag visa mamma att jag kunde backparkera, och så sa jag det att det är typ Ecodriving att backparkera så att det var det jag skulle öva på. Jag ställde bilen så som min körlärare har sagt att jag ska ställa den, och så skulle jag börja parkera när mamma plötsligt skriker till:
- Du ska väl inte parkera mellan de där bilarna!!!!?
- Jo! :D säger jag jätteglad.
- Nej Josefine, det gör du inte...
- Men mamma , jag vet hur man gör!
- Jag klarar det inte! skriker mamma.

Och jag får besviket åka därifrån utan att parkera.

Du har fått sol i dina ögon och har aldrig varit där

Ny dag, nya möjligheter! Brukar man inte säga så?

Mina nya möjligheter är att jag som vanligt ska övningsköra! ( det gör jag alltid på söndagar )

Hade svårt att somna igår, jag har hamnat i en liten knepig situation om man säger så. Haha... Jag vet inte vad jag ska göra! Om man har lovat sig själv att inte göra en grej. Verkligen på fetaste allvar lovat att man inte ska göra det, men sen råkar ändra sig lite... eller mycket. Fast den enda jag bryter ett löfte emot är ju mig själv, och jag tror jag pallar det faktiskt. Eller så är det de jag inte gör! Men då märks ju det... Och då kommer jag ångra mig som fan! Haha! Fast ändå, liksom...
Jag vet knappt själv vad jag pratar om ens, så krångligt är det. Vill, vill inte, vill, vill inte...Vill mest - Kan förlora mest! haha.
Herregud jag är helt lost.

Men nu mina vänner ska jag skita i det och gå ut och prommenera!


 Den här tänker vi på idag;) haha

Bakislinne


 Haha känns inte det här som ett bakislinne? Tänk i sommar och dagen efter gå i det linnet, shortsen
och ett par enorma solglasögon bara för att visa att man inte orkar! Eller ja, för att inte visa hur otroligt
stora påsarna under ögonen är. Men man orkar ju faktiskt inte heller. Haha! Jag älskar linnet iaf.
Köpte det igår på HM för 79kr tror jag ! ;) haha

Helg

Hehe, jag trodde att jag skulle ha intensivkurs på helgen med. Dock blev jag positivt överraskad när jag inte skulle ha det. Jätteskönt ju! Slutade redan vid elva igår efter en timme körlektion och en timme teori. Gött det... Sedan körde jag hela familjen till Karlstad där jag körde till både Rusta, Plantan och Bergvik! Känner mig något så extremt duktig på att köra. Det roligaste var att det var en hel hög bilar som körde om mig utanför Grums och helt plötsligt har jag Lisa en meter ifrån mig och hon sitter och vinkar glatt åt mig. Haha... Som jag skrattade!
Shoppade lite kläder igår, typ en jeansjacka, tröjor och hårspännen! Haha, viktiga saker det där alltså. Sedan följde världens bästa Sanna med till Säffle och vi åt grillat och hade mysigt hela kvällen. Väldigt trevligt må jag säga.

Nu sitter jag här själv! Ensam hemma och allt... Haha! Men det är ganska skönt! Ska se om jag kommer på något att göra.

Ha en trevlig dag - i solen!!!


Gamla låtar

Läste ett inlägg om "sommarplågor" för någon dag sedan. Så idag bestämde jag mig för att sätta mig och kolla igenom alla skivor jag någonsin har bränt ut. Det är bortåt 300st kom jag fram till efter att ha kollat igenom i tre timmar! Herregud vad med musik. Det jag kan konstatera är även att jag har lyssnat på vääääääldigt mycket Hilary Duff, Britney Spears och Darin under dessa år... På varenda skiva fanns de med, och jag skojar inte! Sedan är ganska många låtar bra också, så jag la in dem på datorn igen! haha... nörd är jag, men det var väldigt trevligt.

Och har ni också så att så fort ni hör en låt så kan ni tänka på en viss händelse? Det har jag. Gud vad många minnen som kom fram när jag lyssnade på låtarna. En låt som det är ett barn som har skrivit, och den låten var med på en cd från 94. Jag var alltså fyra år då. Det var först när jag var 10 år som jag lyssnade på låten "Din kärlek är allt jag inte har" tror jag den heter. Jag fick iaf låna skivan av Diddi, granne och bästa kompis på den tiden. Och den låten påminner mig verkligen om tennis, och när vi satt i tennishallen varje eftermiddag, och sedan att vi var kära i samma kille "Jonathan"! Herregud, det känns som om att det var igår.
Can´t fight the moonligt påminner mig om Nelly av någon konstig anledning. Jag lyssnade på låten när vi var på valpkurs. Jag satt där ensam i mörkret och spelade låten om och om igen och frös gjorde jag också. Och var hungrig. Haha...

Jag har haft en ganska trevlig eftermiddag!!!




Den här låten fanns på nästan varje skiva...! Herregud det påminner mig om allt jag och Erica gjorde. Rämmer som vi åt för flera hundra kronor sammanlagt skulle jag tro, Karlstad, Wow, och allt det där!

Så kör vi igen

Jaa, första körlektionen börjar 08.30 ( om en halvtimme!!!) andra lektionen för idag är 11.00 Herregud, jag är mer nervös nu än vad jag  var innan jag började. Haha. Och jag måste väl erkänna att det är inte så jävla kul att köra så mycket heller. En gång om dagen är kul, två gånger blir lite tjatigt. Jag menar åka runt i en bil i två timmar här i Säffle. Och åka på samma väg hela tiden. Igår snurrade vi runt uppe vid trafikljusen i en timme. Jag menar det är typ tre trafikljus - i en timme! Haha.
Jaja, dock är det väl bra att det är olika saker varje lektion! Landsvägskörning snart? Hoppas det!
Slutar dock elva idag om jag vill också... Det är ju iofs bra! haha... Men jag ska väl göra lite på datorn innan jag går hem antar jag.


Ehm...

Jag var precis på väg till toaletten för att borsta tänderna, och så säger mamma:
- Sover du?

Frågan är liksom hur jag ska tolka det? Såg det ut som om att jag gick i sömnen? Ser jag normalt ut som ett vandrande lik liksom? Det känns som om att man ser ut som ett vandrande lik när man går i sömnen!

Riskettan

Jaha och hur har det gått idag då Josefine?
Jodå helt okej bortsett från att jag höll på att köra över en gubbe. Och att jag höll på att bli påkörd av en bil.. eller okej, jag höll på att köra på bilen. Nejdå, men det låter värre än vad det är! Resten går bra, de där är bara små missar typ! haha... Eller alltså... Jag är nybörjare jag får göra sånna missar!
Teorin går desto bättre. Jag har klarat 4/5 prickar nu. Haha... Och för er som inte vet så finns det fem olika sorters test som man ska klara på datorn. När man har klarat ett test två gånger får man en grön prick liksom. Så jag har klarat 4 av testen. Bara det sista kvar så ska jag vara redo för teoriprov är det väl meningen tror jag. Eller ja, jag har väl lektionerna kvar också, men jag menar jag har ju klarat testen så jag kan det ju. Känns bra. Dock har jag hört att det sista testet är det svåraste att klara. Men men får väl se hur snabbt jag klarar det. Eller ska jag säga segt? Hm! Gött iaf att ligga så bra till ändå. Det sista testet ska vara klart på onsdag nästa vecka så ja...

Har klarat av Riskettan idag iaf! (Y) Hurra för det.

Och hur gick det då?

Jo det gick ganska bra faktiskt. Jag hade liksom inget att vara nervös över! Tur det... haha. Men ändå är jag lite besviken över att jag inte var nervös. Vad fan har hänt liksom? Jag som alltid är nervös annars.

Men iaf, första körlektione var i en timme, då körde vi runt här i mitt kvarter faktiskt. Övade start i backe osv. Jätteroligt var det. Sedan var första teorilektionen, öva på prov på datan osv. Dagen fortsatte så och jag har iaf klarat ett, NÄSTAN två prov. Det är väl alltid något eller? Haha. Får öva mer imorrn...

En rolig grej jag gjorde idag ( Det går väl aldrig en dag utan att jag gör bort mig ) var att jag låste in mig på toaletten! Haha, herregud jag trodde jag skulle dö nästan. Haha. Det satt en lapp inne på toan om att man skulle trycka ner handtaget långt ner liksom. Haha... jag tryckte allt vad jag kunde men det funkade fan inte... Så en från receptionen fick komma och släppa ut mig. HAHA, PINSAMT! Jag kommer aldrig mer gå på den toaletten iaf.


Strax

Om typ 35minuter börjar körlektionen. Jag är fortfarande inte nervös. Jag borde vara, det känns bättre att vara nervös... Jag kanske har för bra självförtroende? Jag tror jag är bäst på att köra och så kommer läraren trycka ner mig på jorden och säga att jag suger. Haha... Vem vet, han/hon kanske får mig att gråta! Då går jag hem. Hahaha... Nej det gör jag väl inte men ändå.

Jaja, spännande ska det bli iaf.

En dagbok om mig

Ja, när jag var liten så skrev mamma och pappa dagbok om mig. Det kändes lite gulligt tycker jag. Jag satt och läste den förut (okej, jag har läst den kanske 10ggr) och det är en del i boken som jag alltid får en så rolig bild framför mig när jag läser.

Josefine är mycket mer framåt än sina jämnåriga. De ligger där deras föräldrar lagt dem, medans hon förflyttar sig, skrattar, pratar. Hon tittar på de andra barnen med stora ögon precis som om hon vill fråga: Är det där allt du kan?

Jag ser en baby bitch framför mig! Typ sätter handen på höften och säger "Daaah!" samtidigt som bebisen vänder sig om till en mammas gucci väska och kramar den! Det är den bilden jag får iaf... Herregud, att jag var sådan.

Har era föräldrar skrivit dagbok om er? Eller har ni någon minne om hur ni var?


 Såg ganska töntig ut för att vara så kaxig


Imorgon börjar det.

Imorgon börjar min intensivkurs här i Säffle. Och NEJ, jag är faktiskt inte nervös. Inte än i alla fall. Jag har längtat efter det här så länge nu så att det bara är att köra på. Jag ska ha körkort, helst innan jag fyller 19 liksom. Så idag har jag gjort det sista i min teoribok (ja jag har faktiskt lusläst alla 300 sidor), sedan gjort de sista uppgifterna i en bok med uppgifter ( ALLA 60 sidor har jag gjort), nu ska jag bara öva lite på vägmärken på datorn. Jag och mamma var ute och körde lite förut, idag sattsade vi stenhård på att jag ska lära mig vänster och höger. Får jag tänka ett tag så vet jag vad som är vad, men alla säger till mig att jag inte har så lång tid att tänka i trafiken så det är väl lika bra att jag lär mig så bra som möjligt. Men jag har verkligen inte det logiska tänkandet när det gäller höger och vänster. Så vid en korsning förut så blev det liksom:

- Så svänger du vänster då Josefine!
- ... vilket vänster?


Jag tror att mamma inerstinne ville gråta då. Hon visade det bara inte...



bilder




 Lite piknik bilder sådär :) Haha
fick aldrig upp dem igår

Piknik och bio

Lisa kom hit förut och sa att vi skulle åka ut till Duse och titta på vattnet. Jaha, titta på vattnet tänkte jag... det gör jag bäst med en kaka i handen! Så jag packade ihop lite fika till oss. Det blev tårta, påskkakor och vanilj latte (ohja, fint ska de va). Sedan packade vi ner alltsammans i en piknik korg tillsammans med två filtar och åkte iväg. Det var riktigt  varmt och härligt ute på Duse och jag längtade massor till sommaren då man kan bada där. Vi konstaterade att vattnet är väldigt lågt iaf. haha...
Sen åkte vi hem och tittade på något program med mamma! Haha... och sen gick vi faktiskt på bio i lilla Säffle. Konstigt nog är det billigare här i stan, och dessutom är stolarna mycket skönare här än vad de är i Karlstad. Vi tittade på I taket lyser stjärnorna. Bästa filmen, och okej det är andra gången jag ser den på bio. Men ibland kan jag inte hejda mig utan jag måste se samma film flera gånger innan den ens har kommit på dvd. Sån är jag...

Nu är jag helt slut och har börjat nysa som en galning igen. Bara ikväll har jag nog nyst bortåt 30 ggr skulle jag tro. Haha, det är lite lätt alltså! Fast jag har hört att det ska vara bra, då flyger alla baciller ut! Undra var de sätter sig här i rummet bara? Såg ni på Berg flyttar in i fredags? hon var hos Körberg och han hade flera lådor med piller osv... Sån kommer jag bli när jag blir stor. Jag är redan på god väg i och med att jag knappt går någonstanns utan ipren, nässpray, allergitabletter, allerginässpray och magtabletter! Heja mig... Jag måste skärpa mig.

Nelly med frisyren

Haha min hund får en sådan rolig frisyr när hon duschar och "tvättar pälsen", det liksom står rakt upp på huvudet på henne och hon får en liten Stig-Helmer fjong. Hon ser jätterolig ut iaf , och när vi skrattar åt henne så skämms hon nästan lite och ser jätte ledsen ut.



 
 Ser ni fjongen hon har eller?

Darin & Friends

Jag ÄLSKAR Friends reklamerna. De får mig att vilja gråta på något sätt, och jag tycker den med det röda ordet "Hej" är den bästa av dem alla nästan. Den med flickan som sjunger Kents låt är ganska bra också. Men den med orden är så himla bra så jag bara gaaah. Jag skulle vilja kunna köpa sånna röda ord och skicka till folk. Nyckelringar typ... eller klistermärken. Eller tänk att göra sånna frimärken och pengar går till Friends? Det vore roligt tycker jag.

Nu är det iaf så att Darin har gjort en video tillsammans med Friends till en av sina låtar "What if" som är en jättebra låt, och videon är verkligen skiiiiiitbra också. Herregud alltså...


Slapp dag

Jaha då var påskafton snart över också då. Har varit en väldigt slapp men mysig dag. Dock synd att jag fortfarande är lite sjuk så jag inte orkade vara ute i solen idag. Jag får ta igen det imorgon, för jag mår faktiskt mycket bättre nu. Var ute och gick en sväng förut med så ja. Har haft folk här idag, käkat påskbord och så. Jättetrevligt!

Just nu gör jag inte så mycket, är trött men ändå inte, har sett en film och ska nog se en till snart tror jag. Såg att En kärlekssång till Bobby Long går på ettan. Ingen reklam där heller, det orkar jag nog med.

Påskafton

Haha har jag sagt hur mycket jag tycker om Lisa? Imorse när jag vaknade så kom pappa med ett påskbrev till mig. Jaha tänkte jag, nu har de börjat rita påskbrev och det är allt jag får... Men det var från Lisa. Och på baksidan så fanns det en karta med ett kryss på. Yey, en skattkarta!!! Sedan fick jag följa massa lappar runt i huset för att komma till nästa lapp osv. tillslut kom jag ner till badkaret där jag hittade ett påskägg. Jag blev överlycklig... Detta hade Lisa tydligen ordnat med i torsdag innan hon hämtade mig på stationen. Haha! Mamma hade blivit helt chockad när lisa började springa omkring i huset och gömma lappar för mig. Speciellt när hon dessutom var inne i mammas och pappas barskåp och rotade lite. Du är bäst du Lisa!

Sedan hade mamma och pappa gömt ett påskägg ute också. Och jag känner mig så barnslig. Min syster ville inte ha något påskägg iår eller ja hon ville inte ha godis i det iaf, men jag ville. Så evelina fick tuggummi tror jag? Haha, men jag fick godis...Och jag är ändå två och ett halvt åt äldre än henne! Men vadå, man vill väl ha påskägg eller?



 
 Detta fick jag då av Lisa ! :) TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!!!


detta fick jag av mammis o pappis

utslagen

Efter att jag skrev det där inlägget om Färjestad vad jag helt slut i hela kroppen så jag la mig ner en sväng. Sedan har jag inte kunnat resa på mig förrns jämt för en stund sedan. Herregud så dålig jag blev på bara någon minut. Mår inte så värst bra just nu heller , men jag tror det går åt rätt håll iaf. Som jag sa till mamma:
- Jag var ju sjuk i julas med, och nu på påsk, jag gillar inte att umgås med folk!
Okej det är inte sant, men det verkar ju typ som det. Jag var hur osocial som helst på julafton och gick och la mig jättetidigt för att jag mådde så dåligt. Nu ska jag iaf försöka sitta upp så kan kan se Talang! Sen kanske jag ska lägga mig igen. Om jag orkar se hela...

Färjestad febern i Karlstad

Är väl ingen som har missat att Färjestad vann SM-guld i onsdags va? Jag själv missade nästan hela matchen då jag satt på en musikal som min syster spelade! (Hairspray, och den var bra) Och vadå, det var ju min syster som var med, klart jag valde den framför matchen...
Men iaf, de vann! Och igår när jag och Madde kom till Karlstad med bussen så var det nästan galet. Det var Färjestad överallt. ÖVERALLT! På stadsbussarna satt det små flaggor längst fram med Färjestad liksom. På bussar som åkte men ändå inte hade passagerare så stod det "Grattis Färjestad SM-guld" istället för att det tex. brukar stå "800 Säffle". GALET!!! Folk gick runt i Färjestad klädder och redan vid halv nio på morgonen hade de börjat att förbereda på torget inför eftermiddagen då laget skulle visa upp sig! I skolan hade Malin med sig vit och grön färg och vi blev målade med sträck i ansiktet. Vi fick sluta tidigare från idrotten och när vi var på väg in till stan såg vi ett flygplan uppe i luften som hade en vipel efter sig (för det heter så va?), där det stod "Grattis till SM-guld"... Ja herregud! Och enligt NWT så var det bortåt 10 000 pers där och skulle gratta FBK. Och ja, det var mycket folk må jag säga. Man kom inte någonstanns nästan haha. Jag och Sanna tryckte oss innåt i smeten och hamnade väldigt nära (mitt i) en fan skara som kunde varenda låt som sjöngs för Färjestad. Jag och Sanna stod mest och försökte hänga med.


 
 
 
 

Skärtorsdag

Jaha idag är det skärtorsdag då. Alla går typ halvdag idag, slutar sådär härligt och lagomt till lunch - utom mp2a som går ända bort till fem! ! ! Och dessutom ska ha redovisning på Svenskan. Trevligt, trevligt.
Färjestad vann igår därför är de på torget någon gång idag med, när? Ja det är den stora frågan alltså. Det skulle jag allt bra gärna vilja veta. Vore ju iaf trevligt att se liksom... haha!

För övrigt börjar jag nog bli sjuk tror jag. Ont i halsen, huvudet, tät i näsan och allmänt matt! Bra när jag ska gå intensivkurs och allt... Verkligen superbra!

Att blända ett tåg

När vi åkte hem från Karlstad idag, mamma, pappa, evelina och jag så berättade jag lite trafikregler (IGEN). Iaf så frågade jag mamma:
- Vet du att du måste blända av när du möter ett tåg?
- Nej måste man det? Det visste jag inte...
Så var det tyst i två minuter sedan hör man mamma:
- Åh herregud jag glömde blända av, och här fick jag beviset på att man ska blända av när man möter tåg.

Vi hade då alltså mött ett tåg, och chauffören hade blivit lite grinig på att mamma inte bländade av så han hade satt på strålkastare så mamma blev halvblind när hon körde. Det tyckte jag var kul!


 Hittade denna bilden på mamma i min kamera...
 Vem har tagit den?

Värdelös dag i skolan

Det var en ganska värdelös dag i skolan idag. Första lektionen var typ inställd, för läraren var hemma för vård av barn. Och det hade vi liksom hela förmiddagen, dock jobbade vi klart med det vi behövde ändå så vi är nöjda och glada. Helt plötsligt kommer det upp en liten ruta på dataskärmen som säger

"Hejsan vänner! Sitter online på skolans dato så hjälpen är närmare än ni tror/ Håkan P.S 12:e budordet, "Du skall icke slösurfa på lektionstid" "

Det var lite roligt tycker jag. Liksom där sitter han hemma på en dator eller något och skickar ett meddelande på våra skärmar. Jag dog typ av skratt när jag läste det. Lite senare när jag och Madde höll på att krångla med Flash och det hade avslutats flera gånger utan anledning och vi hade glömt att sprara så kom det upp ett nytt meddelande där det stod

"Trevligt att se att någon kör Flash i alla fall. Jag finns på msn eller skype, eller så kan jag hjälpa till "dirkekt" om ni behöver hjälp! Spara OFTA ;) Håkan"
.

 Haha det var ganska kul det också! Han är allt roligt våran lärare må jag säga. Dock kändes ändå lektionen onödig! Haha, men vi åkte in till stan sen när vi var klara. Så åt vi i solen och hade trevligt i ett par timmar. Sedan var det typ halv arbetsmiljö där vi inte gjort något typ, information om projektarbete, engelska där vi hade redovisat, och sedan mediakommunikation där vi hade redovisat så vi slutade.


Körlektion

Haha alla är på G med körkort nu. Jag med! Ett år senare än alla andra visserligen då men saksamma, JAG ÄR PÅ G! Har läst teori i en vecka nu. Alltså läst teoriboken i en vecka, nu har jag bara 30 sidor kvar - av 300! Nöjd är jag. Dessutom har jag gjort uppifter i en bok på 60 sidor. Snart klar med den också. RÅPLUGG HÄR!
Idag fick jag lapp hem i brevlådan att min första körlektion är Tisdagen den 14/4 klockan 09.00... Oj oj oj! Sedan efter det blir det teori klockan 10. Och med det startar vi intensivkursen som pågår i två veckor. Ledig från skolan en vecka gött. Inget påsklov dock- men fett värt ändå!

Jag har snart körkort... troligen!


 - Ska Nelly bada?

Vår och sol

Ja nu kommer våren med en dundrande fart. Vi har tussilago i små äggkoppar här hemma och Nelly ligger och tjurar för att det är så varmt. Haha... Ja hon är allt söt den lilla vovven.
Hade turen att sluta lite tidigare idag, så har varit ute och gått i nästan en timme tror jag. Väldigt skönt, och väldigt varmt. Ute på trappan här hemma är det 14 grader och då är det inte konstigt att man vill gå i bara tröja må jag säga.

Vi hade redovisning i dag i skolan, Ky-utbildningar. Det gick bra! Det gick väldigt bra måste jag säga. Två killar från Ky-utbildningarna i Karlstad var där och lyssnade på våra förslag och det verkade iaf som om att de gillade våran. Det var ganska kul för att de stallde väldigt många frågor också. Men aah, det gick bra...

(Av någon konstig anledning kan jag inte ladda upp bilder)

Vem kör bäst? Mamma vs. Pappa

Det är ett litet krig här hemma just nu. Jag har börjat intensivläsa körkortsteori och går ner till mamma och pappa ibland och fråga om lite saker, eller så glänser jag med saker som de inte kan. Folk över 40 borde verkligen få göra ett omkörkort, de kan inget alls ju. Herregud. Det roligaste är iaf att mamma och pappa tjaffsar utan dess like. Det är inte mig de tjaffsar med, det är varandra, och det de bråkar om är vem som är bäst bilförare. Enligt mamma är pappa en trafikfara och hon själv är den bästa som finns. Hon har allt en bilförare ska ha - Trafikvett, bra omdömme, förståelse och blablabla. Enligt pappa så är han en av världens bästa bilförare s

Mitt i allt detta tjaffs så contrade pappa med en egen liten undersökning, nämligen att de som inte stannar vid övergångsställen det är minsan kvinnor i 20-40års åldern. Detta påstår han då att han har undersökt när han har varit ute och kört bil. Medan mamma tycker att kvinnor är de som kör bäst... Haha, jag skrattar ihjäl mig när jag hör deras tjaffs alltså.

Jag och syrran som håller på med tjaffset om vem som är mest mogen... Kanske pappa och mamma borde vara med i det tjaffset också?


Både 18 & 19

Festligt har det varit i helgen också för den delen. I fredags var ju Sanna med te Säffle, och vi var hos Josse på kvällen eftersom hon har fyllt 19 år. Gammal och gaggig börjar hon bli, precis som Sanna. Vi var där på kvällen iaf ), sedan traskade vi ner till stan och Harrys. Faktiskt så var det fett mycket folk där och det var grymt trevligt. Jag hade gratis inträde också så jag kände verkligen att jag hade råd med en drink, så det köpte vi när vi var där. Firade lite sådär...Haha!
(2-0 till Färjestad står det nu)

Sedan i lördags var vi på middag hos Linnéa och det var supertrevligt. Hon hade fixat tacos, hade chips och godis och vi hade charader och grejer, och i vanliga fall brukar jag verkligen inte gilla charader - MEN igår var det så himla roligt! Fett mysigt och typ alla var samlade. Bara sofie som inte var där, så det var lite synd.

Men det har ändå varit en väldigt trevlig helg, fast trött är jag som bara den. Och jag och Sanna var i säng redan vid tolv igår tror jag? Om inte ännu tidigare, och somnade vid halv ett. Det säger ganska mycket om hur trötta vi var. Det är nog det tidigaste någonsin vi har somnat utan att vi ska göra något dagen efter. Haha... men men, man ska väl testa nya saker ibland också.


 Josse som fyllde 19 år



 Här är vi hos 18 åringen Linnéa! ;D

Våren är här...

Det var så otroligt fint väder igår att jag och Sanna beslutade oss för att spendera eftermiddagen ute i solen. Vi åkte från Säffle när klockan var tolv, gick på stan en snabbis, åkte ut till skoghall och hem till Sanna för att hämta saker vi behövde inför att vi skulle till Linnéa på kvällen. Vi fixade fika och köpte smörgåsar, sedan ägnade vi ca. 40min åt att hitta rätt väg. Sanna och hennes lokalsinne alltså, det är värre än mig. Och det säger en del! HAHA. Nej förlåt Sanni...
När vi väl var framme så kändes det helt underbart måste jag säga. Vi satt på klipporna och fikade i solen och det kändes  verkligen som om livet inte kunde vara bättre just nu. Märklig känsla måste jag säga, men seriöst det var det bästa på länge.






Galen frukost

Fy vad skönt jag sov inatt. Jag somnade innan elva och verkligen sov tungt ända till klockan var framåt sju där någon gång. Då vaknade jag första ggn och slängde ett öga på klockan då... Såg hur tidigt det var, vände på mig, somnade om. Andra gången jag vaknade var vid åtta, då var jag kissnödig och otroligt tät i näsan. Haha lite roligt eftersom jag ALDRIG vaknar för att jag är kissnödig. Alltså jag brukar itne vara kissnödig när jag sover. Haha... Det låt som om att jag kissar i sängen. Men det gör jag alltså inte.
Sista gången jag vaknade var iaf när klockan ringde kvart i tio. Så jag hade sovit nästan elva timmar, det är bra det. Nu är jag laddad inför helgen. Haha.

Det jag har gjort nu är en galet god frukost/lunch - Fattiga riddare med sirap, kanel och socker. Fett onyttigt men det gör inget för det är så jävla gött. Dessutom har jag en vanilj latte bredvid mig. Ännu mer onyttiga saker där. Men jag gillar det. Och nu kanske jag för en gångs skull är mätt hela fredagen. Det brukar jag aldrig vara.

Sanna följer med efter skolan, fest ikväll! Detta blir säkert bra.


Dålig dag

Sanna hade en dålig dag idag. En "dålig torsdag" som hon ofta har. Idag var min torsdag dålig med, jag har haft ont i magen hela dagen, har haft ont i huvudet också. En sådandär bultande huvudvärk som inte ger sig vilka tabeltter man än tar. Fett jobbigt. Under idrotten trodde jag att jag skulle svimma men klarade mig - hehe jag klarade mig ända till bussen där jag somnade på stört! Sov ända till Säffle nästan, vaknade några ggr svarade på något sms och somnade om med en gång.
Det är lite lustigt, för jag och Madde sov ändå på bussen till skolan idag också. Det brukar vi inte göra. Jag menar jag sov ju en timme extra på det sättet. Menmen, det är väl något fel antar jag. Det är det ju alltid.

Jaja that´s life. imorrn är det fredag igen... Göööööööööööött!



 Hittade den här bilden på google förut frästen när jag skulle googla på en film!
Att jag var så billig visste jag inte. Fast det verkar vara extra pris "just nu"
Så om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt...
Där satt den!

Destination Stureplan

Haha ja jag och Sanna fick en liten impuls igår. Det började med att Sanna skickade ett sms "Ska vi boka resa till Stockholm snart?" Okej, vi har småpratat om att vi borde åka till Stockholm som vi gjorde förra våren. Så visst tänkte jag, och satte mig och kollade på vandrarhem, medans Sanna tittade på hotell. Det läskiga var att när  vi senare pratade med varandra i telefon så hade vi tittat för exakt samma helg. Utan att ens ha sagt något datum ungefär så hade exakt samma helg. Det var lite coolt.
Men iaf så slutade kvällen med att vi bokade hotell, två nätter på Stureplan i Stockholm då. Det var lite coooolt. Story Hotell hette det.  Det finns butiker i hotellet med designer kläder från New York och Milano. Haha, ja ni hör ju hur det låter alltså. Menmen två nätter kostade inte mer än 1590kr för båda, så typ 800kr var betalar vi bara! Hur billigt är det inte då? Vi passade på att boka biljetter till tåget dit/hem också. 237kr / person där. Så Ehm ja, lite impuls aktigt sådär så blev jag av med 1037kr igårkväll.

Det roliga är att vi fick en impuls och skulle åka, men vi åker först i maj! Haha....


 Bild från Hotellet!

1 april

Idag är det 1 april, och jag kommer bli lurad. Jag är väldens mest lättlurade person så det är iofs inte så svårt att lura mig när det kommer till det. Eller nej Ida är nog mer lättlurad än vad jag är. Stackars dig Ida, du kommer bli jättelurad idag! haha.
Det stod i tidningen i veckan att kungen och drottningen skulle komma till Karlstad idag - alla tror att jag har blivit lurad. Men tänk om de verkligen kommer till Karlstad? Jag menar det är ju Kungen och Drottningen för guds skull. Jag vill se dem in real life liksom. Men som sagt alla tror jag har blivit lurad, så jag har nog blivit det skulle jag tro. Haha!

Linnéa baby fyller år idag med - 18 år! Herregud du börjar bli så stor pysen! haha
Blir att käka ute på lunchen med henne idag. Kommer bli så trevligt!


 Grattis Lenny! :D