Nyår

Ja alltså, jag är fortfarande chockad över hur bra jag var på att köra bil. Jag vill köra meeeer. Haha!
När jag ringde till Lisa jämt efter jag hade kört så var ungefär samtalet:
- Hej det är lisa!
- Hej vad gör du?
- Jag har jämt komme hem...
- Jaha, vad har du gjort?
- Nej jag övningskörde till och från Karlstad..
Då kände jag mig världelös! Men men jag körde ändå bra...
Haha, lisa kom hit sen och vi kikade på Bridge to Terabithia... ALLTSÅ! Den är så förbannat sorglig! Jag grina som fan när jag såg den förra gången, och jag grinade minst lika mycket denna gången. Usch, jag älskar den filmen. Så se den om ni vill se något bra.
sedan slumpade det så bra att filmen var slut och precis då nästan så började det något program om Spice Girls på tv. Alltså, de är bra är de!

För övrigt så är det Nyårsafton imorgon. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Och helst av allt vill jag bara glömma förra nyårsafton. Eller vänta? Minns jag den ens? Nej, och det kanske är det som är det värsta. Usch. Men det blir nog lugnare iår. Det blir lugnare. Jag ska i alla fall till Hammarö tänkte jag. Till lilla Sanna och Linnéa med! så ska vi fixa mat och grejer. Det kommer bli skitkul.
Förra nyår hade jag bara ett nyårs löfte och det var att aldrig mer göra bort mig så mycket som jag gjorde på nyår. Jag vet inte riktigt om jag lyckades med det *host*RipItUp*host* Fast det var inte av samma orsak. Men då gjorde jag bort mig. Fast då var jag ändå i medvetande. Haha, det är fan nästan värre. Göra bort sig när man inte vet det, då kan man på något sätt skylla på det iaf. Men då, jag har inget att skylla på. Haha, ILLA!

Jaja,det har varit ett ganska annorlunda år annars. Gå från en tjej som sitter med läxor upp i halsen till en tjej som alltid sitter på en buss. Haha, nej inte riktigt så kanske. Men jag är mycket gladare och trivs mycket bättre. Jag har varit i Stockholm mer än jag brukar också, det gillar vi. Det gillar vi väldigt mycket. Haha, tänk att bara en sådan sak som att vara i stockholm kan kännas bra.
Jag har också märkt vilka av mina gamla kompisar som verkligen är riktiga kompisar. Det har vart både besvikelser och raka motsatsen. Ibland blir man förvånad. men sådant är väl bra också. Jag har ju fått många nya kompisar också, och till och med fått upp kontakten med folk jag har kommit ifrån ett tag. Det är kul, kul, kul! Det roliga är att de flesta jag umgicks med på högstadiet går i ettan nu. Nästan varenda en har gått om ett år. Det är två, tre styckna som går kvar kanske. Helt otroligt... Haha, det trodde vi aldrig.

Men jag hoppas iallafall att 2008 blir bättre än 2007, speciellt sommaren. Våren med nog! Och jag har tro det eller ej jag ska ha riktiga nyårslöften i år...
- Jag ska äta mindre godis och skit (Har fkatiskt aldrig haft det förut)
- Jag ska börja träna igen (Friskis&Svettis YEAH! , troligtvis volleyboll)
- Få ett bra sommarjobb, förhoppningsvis helgjobb med.
- Gå vidare!!
Ja gud ja! Det kommer bli så bra detta...

Övningskört.

Haha, ja nu på morgonen har jag varit ute och övningskört för första gången. Haha lite kul, Lisa har övningskört i två år och jag har inte ens börjat. Om två veckor får hon ta körkort! Fuskis där. Men som sagt, idag körde jag för första gången. Det var inte att leka med. Speciellt inte när jag kom där med mina rivstarter! Haha, gud ja! Det blev tillochmed märken i asvalten. Men det är så det ska vara... Sedan blev jag nästan bra, jag kom upp i 30-40km/h men bättre än så blev det inte. Jag vågade inte, och dessutom kollade alla hästar på mig så det var lite pinsamt med! Haha. Men jag körde en bit iaf! Eller en bit, jag körde ganska långt! Bra jag är...

Footloose

Jahapp då var man hemma från Göteborg igen. Trevligt. Ni minns min besvikelse innan jag åkte? Jag försökte vara positiv till det hela. Det blev bättre för en stund när jag fick BjörnBorg trosor av mamma! Då blev jag glad. Det va det enda jag köpte igår före vi skulle på Footloose faktiskt. Men så fort jag såg dörrarna in till teatern så blev genast mitt humör på topp igen! LINUS WAHLGREN hade ersatt Måns! Då blev jag gladare än för trosorna. Haha. Jag gillar Linus. Han är snygg! Han är snygg som fan. Och när han spelade Badboy så var han väldigt, väldigt snygg. Fast jag ville ändå hellre se Måns. För Linus har jag sett i två musikaler innan. Först Grease för typ två år sedan och i våras var han med i RENT! Så det hade ju varit roligare att se Måns. Menmen, jag överlevde helt klart. Jag är nästan lite beroende av Footloose just nu också. Jag lyssnar på låtarna om och om igen. Fast igår sjöng de ju på svenska, låtarna jag har är från filmen som då är på engelska. Jag gillar de svenska med... Fast bara live! Haha.

Efter musikalen var jag på topp, jag var så glad att jag köpte ett par jeans! Eller jag ville ha och så fick jag dem, av mamma! Vi åt på kinesresturang med! Det var gott som bara den.
Idag har vi bara kikat runt på stan och inhandlat lite mer kläder och sådana saker.

Julrea

Idag har jag varit i Karlstad med Sanna och Linnéa! Jättetrevligt var det. Vi kollade runt på julrean, och fikade på T. Mysigt ställe alltså. Vet ni vad som suger? Att busskorten inte gäller på jullovet. Vet ni vad som suger mer? Att det inte är den snälla busschauffören som kör bussen jämt. För när han kör, då gäller busskorten. Jag gillar honom. På vägen dit var det den konstiga som körde. Han har aldrig på värmen och kör som en tok tycker jag. Kallt och svängigt blir det. Usch ja...
Jag köpte en rosa bärbar telefon, den var ju iof inte på rea men jag har velat ha en rosa telefon i över ett år nu. Så nu slog jag till. Sedan använde jag mitt presentkort (Akademibokhandeln) som jag fick när jag kom tvåa i novelltävlingen. Jag köpte Tjuvlyssnat 2! Jag älskar de böckerna. Det finns inget roligare. Ibland misstänker jag tillochmed att det är mig de har tjuvlyssnat på. Det är alltså riktiga samtal som någon har lyssnat på och sedan skrivit ner. Kul är det.

Imorgon ska jag, mamma, pappa och min lillasyster åka till Göteborg. Woho ! Håll i er... Vi ska gå på musikal och kika på stan. Men jag är fortfarande sur på Måns för att han tog ledigt från musikalen när jag skulle dit. Dumma han! Men miiiiiiiiiiiin pappa har loooooooooovat mig att om de ska spela musikalen närmare oss någon gång så ska jag få gå den! Så det så! haha nejdå men det blir säkert bra ändå. Får vi hoppas. Footlose är en ganska bra film och ja, det blir som sagt säkert bra. Jag får hoppas att jag hittar något på stan som dämpar min besvikelse något. Vi ska ju bo på hotell med. Det säger man ju aldrig nej till. Hotellfrukost! Mmmmm...

Jag gjorde ett One Tree Hill test för några dagar sedan. Nördig jag är, jag vet! Men har man börjat kolla på OTH så kan man helt enkelt inte bara sluta. Det är så... Jag är beroende. Precis som min vän Katrin! Vi gjorde iallafall testet "Vem i One Tree Hill är du mest lik?" Ja och första frågan var om familjen. Det lustiga  var att jag aldrig har tänkt på min familje situtation. Visst har Nathan och Lucas en avancerad koppling till varanda? Samma pappa, men ändå olika familjer? Haha ja, och när jag skulle välja vilket av alternativen som passade bäst in på mig så var det tro det eller ej "Jag har en halvbror, vi har samma pappa - som jag har växt upp hos"  Invecklad situtation eller  vadå? Det är ju inte svårt att lista ut vem jag var mest lik NATHAN! Lite dåligt test tycker jag. Jag är inte som honom...Hoppas jag, för jag är inte redo att bli pappa!

Ikea

Jahaja, då var det två dagar sedan det var julafton. Tänk det är bara 363 dagar kvar tills det är julafton igen. Undra vad jag ska köpa till mamma och pappa då liksom? hm...Igår skjutsade vi farmor hem till lilla Bengtsfors. Och när vi var på väg hem så satt jag och funderade på hur rolig hon egentigen är. På julafton, klockan var ungefär 21.00 och hon la sig ner i soffan. Hon tänkte inte på att vi liksom var 4st. till som kanske ville få plats. Nejdå. . . Sedan tar hon en filt och lägger över sig och säger:
- Ja, varför ska man sitta när man kan ligga?
Ja varför farmor lilla, kanske att man skulle ta och sitta upp så resten av alla får plats? KANSKE! Haha, ja hon är go hon min lilla farmor.
Sedan kollade vi på typ Karl-Bertil eller vad han heter. När det var slut säger farmor:
- Ja han är en bra pojk han den där, och det är kul att du är som honom Josefine. För om du såg en hungring människa på gatan, visst skulle du då ge din sista 100-lapp till den istället för att gå och köpa vad det nu är ni köper nu för tiden! Eller hur skulle du göra det?
- Nej det skulle jag nog inte göra!
- Jo men det skulle du allt göra, det vet jag att du skulle, du är en sån bra tjej. Det är inte många som skulle göra som du...
- Men farmor, jag skulle nog gå och köpa något istället....
- Nejnejnej det skulle du inte. Du skulle ge den till den hungriga. För det är sån du är...
Vi satt och prata om det i kanske 15minuter, jag lät henne vinna. Jag skulle ge min 100-lapp till den hungriga. Tror hon! MOHAHAHA! stackars lilla lättlurade farmor!

Imorgon ska jag till Karlstad...

Julafton

GOD JUL!
Jahapp, julafton idag. Tänk, man längtar och längtar efter julafton. När det väl är julaftons morgon så tycker man att allt är helt otroligt mysigt. Men sedan tycker jag allt att dagen blir tråkigare och tråkigare. Som värst är det när man har fått alla julklappar. Då har man ju ingenting kvar att vänta på. Julklappar...
Jag hade skrivit världens kortaste önskelista:
- Lägenhet i Karlstad ( visste jag att jag inte skulle få )
- Filmkamera
- Pyjamas
- Duntofflor
- Rosa bärbar telefon.
Vad tror ni jag fick ? Jo, det ska jag säga, jag fick ett par duntofflor. Haha, helt otroligt. Telefonen kostade inte mer än 300-400kr. Filmkameran..  ehm okej det var ganska bra att jag inte fick någon, för jag vill bestämma själv vilken jag vill ha. Men en pyjamas, hur svårt ska det vara att köpa en pyjamas, jag har ju tillochmed berättat vilken jag vill ha. Men nejdå, mamma hittade ett par rosa mysbyxor som hon tyckte att jag skulle ha. Visst de var rosa, de var mjuka men det var inte sånna jag ville ha! Sedan fick jag en rosa morgonrock. Den var så otroligt mjuk så jag har suttit och myst med den sedan jag fick den. Den är jag nöjd med. Sedan fick jag ett rosa fotoalbum. Ni vet ett sådant de har i många amerikanska filmer. Scrap booking typ! Jag har nyss lärt mig vad det är. Haha. Duktiga jag. Jag fick lite smycken och så av Lisa och Erica också, ROOOOSA! haha, otroligt vad med rosa saker jag får alltså. Men jag fick inte någon pyjamas eller rosa bärbar telefon. Haha, alltså jag låter värsta otacksam. Men det är jag verkligen inte. Jag är svinnöjd över det jag fick och dessutom fick jag ju pengar så jag kan köpa både filmkamera, telefonen och annat också om jag skulle vilja ha det...Så jag är NÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖJD!
Sedan har vi ju ätit god mat, och haft det trevligt. Där vid maten fick jag en sådan julkänsla att jag tillochmed satte mig vid pianot och spelade "Julen är här" visserligen så lät det inte så bra som det gjorde när jag spelade förr, men det hördes att det var den låten. Evelina kompade mig litegranna på gitarr. gud vad bra vi var!

Men jag har ändå lite panik inför jullovet. VAD SKA JAG GÖRA? Alltså, vad ska jag göra tisdag, onsdag, torsdag? VAD VAD VAD ? På fredag åker mamma, pappa, evelina och jag till Göteborg och ska sova där en natt, sen på söndag då, vad ska jag göra då? På nyår ska jag iallafall till min lilla Sanna! Men resten av veckan då, vad ska jag göra då? Eller ja, jag kan ju vara med Lisa, Katrin eller Erica, men de har ju inte tid med mig varje dag...

Jullov, jullov, jullov...

image5


Ohja, nu har jag jullov. De här hemma i Säffle fick det igår. Men det är jag faktiskt inte ett dugg avundsjuk på. För jag hade det nämligen jättetrevligt igår. För det första hade vi ju bara kort matte och lite engelska. Sedan var jag, Sanna och Sofie hemma hos Linnéa och bakade pepparkakor och knäck. Hur det gick behöver vi väll kanske inte nämna, eller jo. Pepparkakor var vi bra då, vi dekorerade dem fint och det gick liksom att göra. Knäcken gick det väll sådär med. Det slutade med att det var alldeles för lös och vi hade i non-stop. Pepparkakshuset... Ja det är en saga det. Jag tänker inte dra den nu för jag håller på att klippa ihop en film, eftersom jag lyckades fånga allt på film! Haha, helt hysteriskt är det.
Efter vi hade bakat så var  vi ganska så jättetrötta så vi gjorde inte så mycket mer på kvällen faktiskt, kollade på lite scrubs, pratade, sedan sov vi.

Imorse när vi vaknade så var det typ bara jag och Sanna som var pigga. Haha, de ville sova mer men jag och sanna har svårt för att hålla tyst när vi väl är pigga och vakna. så det var inte så tyst. Haha. Vi tog oss iväg till skolan, julavslutning...
Och gissa vad!! Jag kom tvåa i novelltävlningen. Gissa om jag var glad eller? Jag har aldrig vunnit något för att jag har varit bra. Alltså jag vinner mest på tur.. Typ tävlningar där de lottar ut vinnarna.  Men nu vann jag för att någon gillade det jag skrev. Helt otroligt. Jag kom tvåa !

Nu ska jag njuta av att det är lov och snart är julafton....

Tisdag morgon.

Jag är trött nu för tiden alltså. På kvällen... Alltså jag har vart ledig i 4 dagar nu, ska man inte vara lite piggare då? Jag har sovit bort emot 12 timmar varje natt här nu. Det är riktigt illa, eftersom jag fortfarande är trött. Hur ska det gå när jag ska till skolan imorrn?

Jag var iallafall iväg till Karlstad igår. Först fick jag lite halvt panik när jag insåg att det inte gick någon buss 10.40! Alltså skulle jag få vänta 1h40min på att det skulle gå en buss över huvudtaget. Det var jobbigt...Fast ändå tur, för det visade sig ju att Sanna inte slutade skolan tidigt i alla fall. Haha. Men jag strosade omkring på stan, köpte en röd (EN RÖD?) klänning. Jag tänkte det att äh va fan är det jul så är det. Fast att den skär sig med allt annat jag har i rummet. Men det var svårt att hitta en röd klänning. Det var det faktiskt. Det fanns en på tro det eller ej, Lindex. Den var fin, eller den var söt på galjen, men mindre söt på. Haha. Sedan hittade jag en på Cubus. Den var röd, den var söt och den var helt okey liksom. Det var ju inte som en rosa klänning precis men som sagt helt okey. Med ett rött sidenband i håret och jag kommer se riktigt jullig ut alltså. Haha. Sedan köpte jag guld pärl girlang till mamma, eller till våran kära julgran. Vi hade köpt för lite så det var bara halva granen som fick på sig. Men nu har hela, och alla är nöjda och glada.

Sedan kom faktiskt Sanna och Mimmi in till stan så Sanna och jag köpte julklapp till Sofie och Linnéa. Haha, gud va fint alltså. Sedan följde vi med Mimmi och köpte julklapp till en av hennes kompisar! Jättesött... Kanske inte värt att skriva vad vi köpte haha, det skulle bli lite fel tror jag. Efter det kom jag och Sanna på att vi kanske borde åka hem och greja i ordning lite.
När vi skulle av bussen i skoghall så reser jag på mig. Sanna kollar lite såhär konstigt och detr ser ut som hon tänker "Varför reser Josefine på sig?" så jag var tvungen att fråga om det inte var här vi skulle av? Men det var det. Tänka sig, bara för några veckor sedan så var det jag som blev omhand tagen av tanter som skulle visa mig vart jag skulle av, nu vet jag vart. Haha, helt otroligt faktiskt.

Sen hemma hos Sanna händer det mest fruktansvärda jag har vart med om sedan jag skärde mig i pekfingret för ehm...8år sedan? haha. Jag råkar inte ut för så hemska saker. Inte när det går hål på mig. Men iallafall, jag skulle skära ost, Osthyveln fastnar lite i osten och jag tar i, Jag tar i väldigt mycket och osthyvlen lossnar och far i väg framåt med en väldig fart, olyckligtvis är min tumme där. AJ, alltså, jag hyvlade mig med en osthyvel som skär extra tjocka ostskivor...haha! Jag är för klantig alltså. Idag gör det vädligt ont, ondare än igår, men det går väl över antar jag! Annars funderar jag på att amputera... Nej det gör jag inte.

Nu ska jag gå ner och räkna lite matte så har jag det överstökat. Sedan 12.55 är det creap school, och det måste jag kolla på. Vet ni var det mest patetiska är? jag kollade på det hela sommaren nästan. Har jag nämt att sommaren 2007 var den värsta någonsin ? Ingen ville leka med mig för att de jobbade, alla jobbade utom lilla Josefine. Och det SÖÖÖÖÖÖÖÖÖG! Jag kollade väldigt mycket på Jimmy neutron med. Det är ganska kul..
"Jag är en tönt, jag är en tönt, jag är en tönt..."

Ledig

Japp idag är jag ledig. Vad ska jag göra denna lediga dag då?
Jo faktum är att jag för ovanligheternas skull tänkte ta mig en tripp till Karlstad! Jag ska träffa Sanna och så ska vi kika på lite julklappar! Mamma sa igår: Är du säker på att du ska åka till Karlstad när du är ledig?
Då satte jag igång med mitt "Vad har jag i Säffle prat" oftast anväder jag det när jag försöker få mamma att förstå att jag borde få flytta till Karlstad, men nu fick jag använda det i ett annat syfte. Haha, fast jag gled allt in på flytta iallafall. Det brukar låta ungefär:
- När jag åker hem från skolan, vad åker jag hem till då? Jag åker hem till absolut ingenting. Mina gamla kompisar har inte tid med mig mer än så ofta som de lika gärna skulle kunna åka till mig om jag bodde i karlstad, om de nu skulle vilja träffa mig då. Jag har ingenting i Säffle förutom en mamma, en pappa och en syster....Några kompisar som inte har tid med mig så ofta med förståss... Jag gillar Karlstad!
Japp så är det! haha!

Varför jag skriver nu är egentligen för att jag väntar på att min plattång ska bli varm! Min fina rosa plattång...

Jag är liten.

När jag är sjuk känner jag mig liten. När jag somnar före mamma och pappa på kvällarna känner jag mig också liten. Igår var jag sjuk, då kände jag mig liten "Mamma kan du köpa glass åt mig?" Självklart gör hon det. Sjuka barn gillar glass, dessutom är det kallt och kan ta ner febern lite. Sedan att man får chokladsås eller strössel är bara en bonus. Jag var inte bara sjuk igår jag somnade före mamma och pappa, de gick och la sig vid halv elva. Fatta, halv elva!! Det är tidigt för att vara dem tillochmed, men sjuka lilla jag hade redan sovit en timme då, då kände jag mig också otroligt liten. Men mamma väckte mig och frågade hur jag mådde. Tack mamma, jag har aldrig känt mig så yttepytte liten som jag kände mig då! Sedan vid elva någon gång så ringer det på min mobil. Mobilen och vanliga telefonen ligger alltid under min kudde när jag sover, men tror ni jag vaknade för det eller? Ohnej! Jag sov allt så skönt så. Mamma däremot plågades av både sms och att det ringde. När jag vaknade hade jag ungefär 6 sms och 7 missade samtal. Och jag hade inte märkt något. När jag vaknade imorse så var klockan 11.10 alltså hade jag sovit i 13½ timme.
Idag kände jag mig ytterligare lite mindre (GÅR DET?) Min kära sjuttonåriga kompis Erica (det var hon som terrade mig med sms och samtal igår kväll/natt) hade tagit sig in på nöjes. Kul för henne liksom... Och jag menar det faktiskt. Jag skulle också vilja klara det. Grejen är den att jag ser ut som min lillasysters lillasyster enligt hennes kompisar och enligt andra. Min lillasyster är 14år (Snart 15) och om jag är hennes lillasyster så borde jag vara runt 13? Och hur fan kommer man in på nöjes eller ens arena eller något om man ser ut som 13? vavavava? Enda stället jag skulle bli insläppt på är ju lekrummet på IKEA! Det känns inte bra alltså, jag är ju snart arton! Varför kan det inte synas liksom? Fast det är klart när jag är bortåt 30 och ser ut som 25 så är jag väll bara tacksam antar jag. Evelina däremot kan gå där med sina rynkor redan när hon är 27! och då ska jag skratta åt henne mohahahaha!

Jag har inte ont i halsen längre i alla fall! Något positivt i dessa hårda dagar! haha. Men jag hostar som bara den, jag nyser, fryser och är lite yr. Men det går över antar jag. Imorrn är det borta, för då ska jag till Karlstad och köpa mina sista julklappar. Jag har ju sådan tur att jag är ledig både måndag och tisdag! Lucky me! Så detta är typ som fredagskväll för mig, imorrn är det lördag och på tisdag är det söndag! Sedan är det onsdag, torsdag och skolavslutning fredag! BÄST!
Torsdag- Fredag tror jag att jag, Sanna, Sofie och Linnéa skulle baka hos Linnéa... Sova där med! Hoppas det blir så.

Alltså, snart har det gått en hel termin! Jag har gått media en hel termin, jag älskar det! Grejen är den att typ alla andra gamla kompisar har gått halva sin gymnasietid nu. Jag skulle också ha gjort det om jag hade sökt till Media från början vill säga. Men jag är glad att jag inte gjorde det. För hade jag sökt till media förra året så hade jag antagligen inte träffat Sanna, och alla i klassen. När man tänker på det så, så är det skitläskigt. Tänk om jag inte hade bytt. Tänk om jag hade fortsatt natur och sutte med läxor upp i halsen varenda vecka, fortsatt som om att jag passade in där. Orsaken till att jag valde natur var ju att alla andra gjorde det. Visst är det korkat? Okej för ett ögonblick trodde jag faktiskt att jag skulle klara det. Men ett tecken är väl ändå att jag aldrig ville börja gymnasiet från början? Jag vände i dörren och ville gå ut, tyvärr stod ju rektorn precis bakom mig och frågade varför jag skulle gå redan. Jag fick snällt gå in och sätta mig som alla andra ettor. Haha gud vilka minnen. Tänk om jag hade fortsatt så i två år till "Jag hade ju aldrig blivit cool igen efter det!" haha! Men jag är lite skraj för att sluta gymnasiet också faktiskt, vad ska man göra då. Jag vet att jag skulle vilja redigera musikvideor eller göra reklamvideos. Skriva filmmanus eller skriva böcker skulle vara kul också, eller göra reklam skyltar och reklam, eller bara designa.
Min halvbror som jag typ aldrig har träffat är bra på design har jag hört. Har iof sett något han har gjort till Farmor men det är inte förrns nu jag liksom SER det! Men äsch, nu bara jag babblar på.. Haha!

Måste bara säga det här också, folk som ljuger. Alltså tar till sånna här vita lögner "Nej jag kan inte idag för jag ska plugga" och alltså om vi säger att en kompis skulle säga så till en annan kompis och säger sedan till mig "Säg inte till henne att jag var med dig idag, för jag sa till henne att jag ska plugga" och sedan några dagar efter så säger samma kompis till mig "Nej jag kan inte idag för jag ska plugga" vad är det då som säger att hon ska plugga? Folk använder sig av sådana vita lögner för ofta. Det är väl bättre att säga att man inte orkar eller att man vill vara ensam bara? Jag ser hellre att folk säger så till mig än att de ljuger. Eller varför inte bara säga "Nej jag vill vara med henne idag för det var så himla länge sedan vi träffades" Det här är inte menat till någon speciell men alltså folk använder sig av dem!! Det gör de...


Harry Potter.

Igår när vi körde min syster till Karlstad och hon skulle med tåget till Hallsberg så kände jag mig för en stund som Ginny... Ni vet Rons lillasyster? Alltså de i Harry Potter. Ja iallafall...
Vi gick där på perrongen, tåget hade kommit (trodde vi) så de gick snabbt, jag var lite efter och det kändes som om att vi hade skitbråttom... Evelina skulle med tåget, men jag var för liten så jag skulle inte med. Så kändes det. Precis som första Harry Potter boken/filmen. Det var en liten halvmärklig känsla faktiskt, jag har inte kommit över den än.

För övrigt så är det snart jul.. Det går fort nu. Jag har absolut inget att göra medans alla har fullt upp. Eller ja, jag och Sanna var ju på Lussebio här i veckan. Det var en upplevelse måste jag säga. Jag var trött redan innan jag satte mig i den där biostolen. Jag blev tröttare och tröttare. Enligt Sanna somnade jag även i ca. 5s. Men mer än så var det faktiskt inte. Efter det blev jag bara piggare och piggare. När det var slut runt 06.30 och vi skulle bege oss till skolan en sådär 2½ timme innan vi började så var jag iallafall pigg. Vi kom till skolan gjorde oss i ordning, bytte kläder och så, sedan skulle vi lägga oss i en soffa och sova, men då var jag inte trött nästan. Jag blundade lite och blev lite halvtrött. Men dagen flöt på och när jag satt på tåget hem vid 14.00 och pratade med Sofie och Madde och de pratade om vägen till skolan, tåg, buss osv. Jag satt och tänkte efter och fick lite halft panik när jag insåg att jag inte alls kom ihåg hur jag ens tog mig från Säffle till Karlstad den morgonen. Som tur var så berättade Sofie och Madde att jag inte hade åkt varken buss eller tåg till Karlstad, jag hade ju vart på bio. Då blev jag lättad.

Igår var det spexet i skolan, det var bra. Väldigt bra var det. Sedan hade vi bara en lektion och så slutade vi. Då åkte jag och sanna med sofie och linnéa till Sofies lägenhet, väldigt mysigt ställe om jag får säga det själv. Jag skulle vilja bo där. Fast det är ju Sofies place liksom. Haha! Ja, efter det så åkte Sanna hem till Skoghall, Linnéa hem till Linus, Jag hem till Säffle och Sofie hem till Åmål.

Idag har jag ont i halsen, ont i öronen, ont i näsan och är tät i näsan. Värsta dunderförkylningen. Så jag har kikat klart på One Tree Hill... Alltså nu har jag kollat på 4 sesonger på ca. en månad. Helt otroligt, jag vill ha fleeeeeeeeeeer avsnitt. Men men jag antar att de kommer i januari. Haha, har hört att det är en ny sesong på G då. And that´s good! Fast jag stör mig ändå lite, alltså de bara ljuger för varandra i serien. Hur orkar man att inte berätta sanningen? skulle jag ljuga så mycket som de gör så skulle jag nog inte orka leva med mig själv faktiskt. Ett tag tyckte jag även att det var en ganska orealistisk serie. Jag tänkte som så att hur ofta händer det att man förlorar sin mamma, två gånger, ens kompiasr hamnar på sjukhuset hela tiden, alla man känner hamnar på sjukhus, ens mamma och ens bästa kompis blir gravida samtidigt, alla sådana grejar störde jag mig på. Det händer ju liksom inte. Men sedan insåg jag att det händer inte MIG, och just därför är inte mitt liv en serie! Någon gång händer det väll säkert, men jag har inte haft det så jobbigt hittills, men jag vet folk som har haft. Och de har haft det som vissa i OTH, kanske värre.
Men jag stör mig iallafall på alla som ljuger!

Nu är det jul igen...

Det känns att det börjar närma sig jul nu alltså. Men det är inte som det brukar (Tillåt mig påpeka det igen), lärarna packar inet på oss massa saker som det egentligen är omöjligt att klara av till, och vi har inte massa prov. Visserligen har vi några inlämningar, men jag känner mig lugn. Jag är lugn. Det är 5:e december och på lördag är det den 8:e. Ska se vad jag ska göra då! haha, det är liksom ett år sedan det var den 8:e december senast! (Ehm?)
Denna veckan har jag lyckats göra av med massor av pengar. I måndags köpte jag en biljett till Kent som kommer till karlstad 1/3-08. Jag är inget större fan av Kent, men vadå, kan väll gå ändå. De andra ska ju gå och jag vill följa med. 350kr! Japp...
Sedan igår så köpte jag och Sanna biljetter till Lussebion som är på onsdag-torsdag, 00.00-07.00. Japp det blir grejer det. Vi kommer vara helt slut i skolan. Men jag antar att det är värt det. Vi har ju typ kort dag. Men iaf då blev jag av med ytterligare 200kr, sedan i söndags så handlade jag julklappar, på nätet. Lata lilla jag. Men iaf så blev det 300kr där, igår köpte jag julgrans dekoration till min lilla julgran, där gick ca. 100kr till. Julklappar till olika personer 300kr till.... GAH, mina pengar!!!!

Nu ska jag kolla på One Tree Hill!


Första December.

Idag är det den första december, det spö regnar och har gjort imprincip sedan jag vaknade. Säger man spö snöar om det snöarmycket? Och egentligen, varför heter det vatten, regn, snö och is? Det heter ju En lampa heter fortfarande lampa även om den är kall eller varm. Vatten, fallande vatten, fruset fallande vatten och fruset vatten borde det heta. Japp det borde det faktiskt.
Jag satte upp min adventsljusstake idag, så nu står den i fönstret och påminjer mig om hur förra julen var! Det blir jag glad av. Förra december var på något sätt höjdpunkten av hela skolåret! Ja eftersom det var sista månaden på just "DET ÅRET" Jag skulle behöva måla om den iår igen, till en annan rosa färg som kan påminja mig om hur detta årets december blir, det kommer jag nog att bli glad över nästa år. Eller så får jag helt enkelt sätta upp mina guldhjärtan så att de kan påminja mig istället. Så får det bli. Det är mindre jobbigt.
Jag tog även upp min nya svarta julgran igår, den kostade 49kr på plantan. Det var perfekt, den var tillochmed så billig att mamma stallde upp på att betala, jag tror nästan hon överväger att betala alla rosa julkulor, glitter and stuff till den också.

Sanna sov här inatt, fast vi sov faktiskt. Alltså, vi pratade inte till klockan var tidig morgon, typ halv fem. Vi pratade bara till halv två. Jag var halvt borta och fattade tillslut inte mycket av vad vi pratade om. Jag svarade något konstigt och Sanna fick säga till mig och fråga om jag var vaken. Och jag fick säga va? hela tiden. Ungefär som när Sanna drog till med att äpplena måste vila innan man lägger in dem i påsen. Det var lite halvroligt faktiskt. Eller halvroligt, jag skrattar fortfarande åt det när jag tänker på det. Vi kollade på idol och jag bestämmde hela kvällen. Haha, eller alltså, jag fick telia reklamen på hjärnan "Jag bestämmer när idol börjar". Japp så var de. Andreas åkte ut, det var bra. Två tjejer i final och jag hoppas att Marie vinner. Men jag ångrar mig säkert på fredag. Precis som när jag hade röstat på Sebastian och fick så dåligt samvete efteråt att jag röstade på Agnes med. Det var två bortkastade röster. Det gick ju jämt ut iallafall. Men jag var ung och dum då. Haha... Det är jag nu med.
Sanna åkte iallafall hem med tåget idag, det var lite kul faktiskt. Jag har blivit lite småretad för att jag är rädd för att åka tåg. Men Sanna var inte så modig hon heller.
Igår när vi skulle åka till Säffle så fick vi sitta emellan två vagnar. Alltså inte fastklämda, men vi fick sitta vid dörrarna där man går ut. Det var inte så hemtrevligt, och väldigt varmt. Alltså, jag höll på att brinna upp. Men eftersom vi satt emellan första klass och andra klass och många skulle till serveringen ombord så kom det några och gick förbi, alltså, en skitsnygg kille. Men jag kände inte lukten av han. Fast han tyckte nog att vi såg lite roliga ut som satt där ute. Han såg ut som en överklass kille som tänkte "Liksom fattiglappar som inte har råd att betala säten eller?" För när han gick förbi så flina han och hälsade.
Och konduktören bara"Jasså här sitter ni i värmen" Hon var trevlig faktiskt, och det såg faktiskt ut som hon skrattade innombords. Jag tyckte jag såg små horn växa ut under håret på henne.

Nu sitter jag här ensam, Lisa skulle ha folk hos sig. Ett tag hade jag svaga förväntningar över att Katrin kanske skulle pallra sig hit, men nej, hon skulle inte komma hem från kalaset förrän sent, Erica är i göteborg och Sanna är ju hemma hos sig, eller något. Haha, här är hon då inte iallafall. Vart är alla när man har tråkigt liksom? Fast å andra sidan så säger jag alltid att jag har tråkigt så fort jag inte är med någon. Egentligen har jag inte så tråkigt i de stunderna eftersom de inte inträffar så väldigt ofta. Men när de väl inträffar så inträffar de på fel dag. Jag kanske skulle ta och prata med mig själv. Nej jag ska nog ta och kolla lite på One Tree Hill! Det är sååååååå bra. Alltså helt ärligt. Men jag är glad över att ajg har väntat med att kolla på det för alltså, nu kan jag se fyra sesonger utan uppehåll. Jag har allt på skiva och det är bara att råkolla på det. Vilket jag håller på att göra. Har sett två sesonger nu och ett ½ avsnitt på tredje. Det betyder att jag har mindre än hälften kvar ! Men sesong fem är ju påväg så det är inte så farligt.

Nu ska jag försöka vara social med någon ! haha...