När det vänder

Idag började jag dagen med att skriva på papper om att jobba i hemtjänsten i Karlstad. Jag nämnde det i inlägget innan, men alltså ni fattar inte hur skönt det är. Härifrån kan det bara bli bättre, och det känns det verkligen som om att det kommer att bli. Pengar är visserligen inte allt, men det blir så mycket enklare när man kan betala för sig. OCH jag slipper sitta här i lägenheten och stirra rakt fram och vänta på att någon ska ha tid att umgås med mig. Alla andra har ju jobb eller skola att sköta liksom. 
 
Sen träffade jag Elin på stan, och jag shoppade! Tyckte faktiskt att jag var värd att spendera nån hundralapp på mig själv, och fira att jag har en inkomst! haha. Och efter det bjöd Madde oss på hockey. Eller ja, egentligen var det väl McDonalds som bjöd. Men Madde var så himla gullig och frågade om vi ville ha biljetter också. Väldigt trevligt, även om Färjestad förlorade. 
 
Har väl inga nya roliga bilder så bjuder på en gammal bild på mig och Madde sen gymnasiet. 
 

Vad lite jobb kan göra

Sådär ja, nu har jag varit ledig en dag och nu är jag rastlös igen! Så idag gick jag upp vid åtta vettni. Så himla tidigt och så himla olikt mig. Men jag har hunnit att både städa lägenheten, tvätta fyra maskiner och tittat på 5 avsnitt av Awkward! Tänk vilken energi det ger att få jobba lite och hur skönt det är när klumpen i magen försvinner för man vet att man kommer klara hyran nästa månad. 

Har fått klartecken om att bli inskriven i vikariepoolen här i Karlstad också! Så mer jobb finns bakom hörnet! Så den klumpen i magen börjar försvinna också! :) 

en helg senare

Har jobbat konstant sedan i torsdags, typ 7-22 varje dag. Delade turer och olika områden hela tiden. Så himla nervöst att vara på ett nytt ställe. Ja herre! Aldrig jobbat i hemtjänsten innan, men nu har jag jobbat i tre olika områden. Känner mig helt slut i kroppen, axlarna värker, skavsår på hälarna, påsar under ögonen osv. Hehe! Men skitsamma, jag kommer få en härlig lön om en månad <3 PEEEEEENGAR! 
 
Nu ska jag sova i hundra år! Såatte, vi hörs då. 
 
 

En bra dag

Tre saker, som får mig att le lite extra, har hänt idag;

1. Jag blev väckt av att de ringde ifrån jobbet, fick åka i ilfart till Säffle och jobba både idag och imorgon = hyran för nästa månad är säkrad! Tjoho!
 
2. På alla avdelningar på jobbet vet de att jag gillar att baka, så jag fick baka sockerkaka till 8 sjukt tacksamma gamlingar, fick så mycket beröm och de tyckte att sockerkakan var så saftig och god. Insåg senare under kvällen att ja råkat baka med vällingpulver istället för mjöl. Haha! Vågade inte berätta för någon, så fnissade hysteriskt för mig själv. 
 
3. En kollega frågade "Har du inte råd med mat ens eller? Du har ju gått ner massor i vikt!". Då blev jag lite glad. Kul att det syns liksom. 
 
 

Cv, personligt brev, intervju….

Var på ett obligatoriskt gruppmöte i Arbetsförnedringen idag. Eftersom mötet skulle handla om cv, personligt brev och intervjuer så tänkte jag att det kunde bli ett roligt möte (nä, det tänkte jag inte), men nivån var ungefär "Hur många av er har ett cv?", tänkte att hon måste skoja med oss. Alla har väl ett cv. Nä, det hade inte alla.........
 
Sen gick jag till Tingvalla för att prata med studievägledare om hur jag ska gå till väga för att utbilda mig till undersköterska, "Jadu, det är nog rätt omöjligt för dig". Så nu har jag skrivit ett arg brev till Fredrik Reinfeldt. Känns lite bättre. Jag tror jag ska börja att skriva arga brev till alla som stör mig. Typ KBAB. Eller ja, brev och brev, men email. 
 
Sov typ 3h inatt, kanske är därför jag är lite lättretlig också. 
 
 

shoppa

Alltså, jag vill shoppa! NU. Jag springer liksom på Solareturen, Myrorna och så vidare för att kunna stilla mitt begär. Idag slog jag till och köpte "50 nyanser av honom" för 5kr. Men det hjälper inte. För jag vill inte ha fler böcker. Har köpt så himla många böcker för 5kr den senaste tiden så jag kommer kunna öppna bibliotek.
Nä, jag vill ha rosa tulpaner, en bh ifrån wonderbra, en tröja ifrån gina. Eller så vill jag bara ha ett nytt fint skal till mobilen. Eller så vill jag bara köpa något som jag verkligen, verkligen vill ha. Jag vet inte. NÅGOT BARA. Meeeen först ska jag skaffa mig ett jobb. 
 
Annars så gjorde jag och Evelina egen sushi igår. Svingött.