The solen toilet

Once upon a time there was a hero ond his friend Elvis. The two of them lived in a log cabin on the top of a big and high mountain. The prospect from the mountain was so beautiful.
The here thought that he was born for one reason - To improve the world and stop all crime. His friend Elivs didn´t had any destiny.
- My life is everything but not a destiny! he always say.

One day when they come home from Los Angeles were they have stopped a fight beetwen Paris Hilton and Britney Spears, it lay a toilet in Elvis cot.
- Oh my god, I think that this mayby could be a good evidence for a crime, said the Hero.
- Do you think that we can retrieve the owner of the toilet or find the thiefe? asked Elvis.
- Yes I think så my friend, so let the party get started!

The hero and Elvis went to the very smart owl for some advice. The owl lived in a very big tree one mile from thiers log cabin. It was sunshine outside and it was very hot. The hero had a pink and yellow cap and Elvis wear a purpel sweater, and very colourfull shoes. When they came to the owl they explain what has happening and the owl said:
- I think that you maybe would ask all people around here if they miss a toilet, and then you would look for more evidence. that is my advice. But remember - Don´t blame any innocent!

The hero and Elvis went down the mountain and asking around, byt noone missed a toilet and noonehad seen any different or wierd in the town. On the evening when they was home and Elvis would take a shower he say to the hero:
- Have you seen our toilet? It its gone.
The hero run into the bathroom and say:
- Hey, who had stolen our toilet?
- Wait a minute, wasn´t it a toilet on my cot? Elivs say
- Oh now I remember, the plumber was here today!
And so was the mistery with the toilet gone, and it all ending well.


HAHAHAHA! Jag dör, svindålig engelska, och världens sämsta story! Liksom jag skrev om ett fall som hade passat i Dr. Mugg! Vilken humor och fantasi jag har. Jag log faktiskt lite för mig själv när jag skrev hela grejen på engelska lektionen idag! Vilken författare jag är...

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis är en väldigt bra grej tycker jag. Det kostar 400kr/år om man är under 20år. Då kan man gå på 6 BRA pass i veckan. Helt bra! Jag går på två pass i veckan just nu. Det är lagomt på något sätt. Jag skulle vilja ta mig i väg på ett trejde, det på söndagskvällar. Men grejen med passet på söndagar är att det är sju miljoner personer där och alla har dåligt samvete över allt de ätit under helgen. Det är jobbigt, för man går bara in i folk, får ett slag i ansiktet eller får helt enkelt inte plats.
Nu efter jul var första gången jag var på Friskis&Svettis på ett år typ. Och alltså, det kändes bra att komma tillbaka. Se alla som man inte ser när man inte är där liksom. Jättemånga lärare som man hade på högstatidet är där. Lärare från förra året på natur och mattanter, jobbarkompisar till mamma. Det sista är visserligen jobbigt. Mammas jobbarkompisar vet vem jag är, men jag har inte en aning om vilka det är och när det kommer fram fem okända personer och börjar prata om hur lik jag är min mamma, då blir jag lite rädd. Men annars är det en ganska mysig stämning. PLUS att jag får träffa Lisa två gånger mer i veckan! Skitbra.

Menmen, det har gått en månad av det nya året, och tränar gör jag ju! YEY, jag har lyckats med ett av mina nyårslöften iallafall. Eller ja, jag äter mycket mycket mindre godis med, framsteg! Det trejde äre väll si och så med... Haha, jag vill men jag klarar det inte. Men jag är stolt. JAG HÅLLER NÄSTAN NYÅRSLÖFTENA !


Nej drömmar slår inte in.

Mina föräldrar är inte alltid de mest positiva människor. Jag satt och pratade om hur himla gärna jag vill flytta till stockholm eller göteborg eller liksom bara Karlstad. Allt utom Säffle. Jag berättade att jag ska plugga i sthlm och att jag ska bo där. Mina glädjedödande föräldrar säger då att drömmar inte slår in och att det inte alls är säkert att jag bor i stockholm.
- Du kanske träffar en kille i Hagfors, sedan blir du kär och med barn. Han har ett bra jobb och där är du. Du blir kvar i Hagfors.
Japp, det är tydligen så mitt liv slutar, kär i en kille från Hagfors som gör mig med barn och sedan jobbar han. Jag då? Ska jag vara hemma med ungen eller? Japp det tror mina föräldrar. Och vad får dem att tro att jag ska bli kär i en kille som skiter i vad jag vill? Vemfan har sagt att jag vill ha barn? Visst det vill jag väl, NÅGONGÅNG! Men inte innan trettio kan jag säga. Usch och fy, tänk det är inte långa biten kvar tills jag är i "skaffa barn ålder" Hemska tanke!
Jag blev lite rädd när de sa det, så jag ska aldrig åka till Hagfors.

Måndag

Ja alltså idag är det måndag och här ligger jag i sängen och kämpar mot huvudvärk. Jag är extremt trött, det är därför. Ändå somnade jag hyffsat tidigt igårkväll. Tidigt för att vara söndag och tidigt för att vara vilken dag som helst. Jag somnade vid elva. Helt otroligt skönt! Dessutom fick jag sluta tidigare idag eftersom jag var klar med det jag skulle göra, så jag var hemma redan vid halv tre. Då gick jag hem och la mig. Och här i sängen har jag legat sedan jag kom hem. Det blir 4 timmar det. Men men, jag har kollat på underbar och älskad av alla också. Haha, bra film!
Och eftersom alla säger att I am Legend är så dålig så ska jag ta och titta på den senare med. Får se om den är dålig. Verkar inte riktigt vara min typ av film men som sagt, vi får se!
Nu ska jag hämta mig något att äta, sedan lägga mig i sängen igen och ligga där resten av kvällen!

Tappa greppet

Min mamma säger att jag håller på att tappa greppet i skolan. I torsdags hade jag ett prov i Samhäll, vilket det kändes som om att jag lyckades bra med. Jag hade engelska läxa som jag hade gjort. I fredags hade jag redovisning på Svenskan, jag hade faktiskt övat på det och det gick hyffsat bra. Så bra som ett föredrag för klassen kan göra om man heter Josefine och är blygast. Eller nästan iaf... Jag fick även reda på att jag har MVG i grafiskkommunikation, jag fick MVG i foto, jag har fått VG-MVG på allt utom en grej där jag fick G+... Och jag håller på att tappa greppet? Jaha okej mamma, och vilka resultat vill du att jag ska uppnå?

Orsaken till att hon tycker att jag håller på att tappa greppet är att jag valde att stå över Estetisk verksamhet i år med tanke på att jag redan har MVG i det sedan förra året. Jag läser Svenska A i år, fast att jag hade MVG i det förra året. Jag läser Engelska A fast att jag hade det förra året, dock läser jag det för att få bättre betyg. Och jag läser det helt enkelt för att jag INTE ska tappa greppet helt om skolan. skiter man i några saker skiter man lätt i resten, jag gör det iaf.
Men nu är det så att vi ska skriva en uppsatts i svenskan. Jag behöver inte skriva den egentligen, så jag sa det till mamma att jag nog inte tänkte göra det. Det var DÅ hon sa att jag håller på att tappa greppet. Men jag menar, uppsattser har jag ju skrivit förr. Varför lägga energi på något jag kan? Jah, vad gör man. Nu funderar jag allvarligt på om jag ska skriva den där uppsattsen, sitta uppe överdrivet länge på natten, skriva och bli väckt efter att ha sovit en timme. Allt bara för att mamma ska tycka synd om mig och säga att jag kanske ska stanna hemma eftersom jag faktiskt har skrivit uppsatts tre nätter nu.
- Nej mamma, jag får inte tappa greppet!

ÅH SÅ SUR

Alltså, jag är så förbannat sur på alla bussar och tåg nu för tiden. Säfflebussen och skit på jullovet. Jag har inte ens fått svar på mitt mejl som jag skickade till dem. Det har ändå gått två veckor nu. Dålig stil.
Förra veckan åkte en buss bara förbi mig och Madde när vi stod där och väntade. Vi stod vid bussgrejen och den bara åkte förbi... Är de blinda eller?
I fredags när vi åkte ut till Skoghall så stannade inte bussen när vi tryckte på stopp, vilket resulterade i att jag (som satt längst bak) höjde rösten och skrek: Hallå, ska bussen stanna eller?
Den enda reaktion jag fick var att folk kollade på mig som om att jag inte var riktigt klok. så bussen körde vidare, sedan när han körde förbi nästa stopp också och jag skrek ytterligare en gång så var det någon längst fram som sa till... bara för att hon också skulle av. Men hjälpa oss där bak kunde hon inte göra första gången. Nej det enda vi hade kunnat göra för att stoppa buss jäveln hade vart att fort som fan springa fram och skrika: STANNA DÅ FÖR FAN! rakt in i örat på chauffören. ÅH JAG BLIR SÅ SUR. Dessutom, skrek jag. JAG som aldrig höjer rösten. Det var första gången Sanna hörde mig skrika tror jag. Gud vad pinsamt...

Sedan igår skulle Lisa och Erica komma till Karlstad eftersom vi skulle fira Lisa lite hade vi tänkt eftersom hon fyllde 18 i måndags! Jaha, tåget skulle komma 12.04, när klockan var nästan 13.00 kom tåget. Dessutom fick de inte åka med det, för att det blåste för mycket eller vad det var frågan om. Så då skulle de vänta på en buss som skulle ta kanske 40min för den att komma. Sedan den bussen skulle gå runt Grums och Kil, så den skulle ta två timmar. Hur lyckat är det då på en skala? De skulle vara framme i karlstad vid ett, men istället blev det vid fyra. Vi sket i hela grejen och jag skulle åka hem. Men detta räcker inte...

När jag hade pratat med Erica och hon hade berättat att de inte fick åka med och så, så skulle jag ringa och kolla vad mamma och pappa gjorde, och jag hade tur, de var på Bergvik. Så jag skulle ta bussen ut dit. När jag väntade på bussen så satt jag och pratade med Erica igen, klagade och var allmänt sur på allt, och bussen kom. Och grejen är den att jag hade läst på kollplatsen att gymnasiebusskorten gällde igår, så jag visade busskortet och så säger chauffören:
- Nej det där gäller inet förrna 17.00 i eftermiddag.
Jag tänkte liksom: aa men stor ide att det funkar så sent då eller?  Men jag hade ingen lust att tjaffsa eftersom jag inte kunde kolla upp där och då om jag hade rätt. Men när jag kom hem så kollade jag det igen. Och han LJÖG för mig. Busskortet gällde 05.00-20.00! Visst det är bara 11kr, men ändå jag skulle ha fått åka på kortet. Man kan ju liksom undra hur många han har tagit betalt av. Gick pengarna ner direkt i hans ficka nu då eller?


Jag känner ett stort hat mot bussar just nu, främst stadsbussar.

Textkommunikation

Japp tillbaka till skolan idag då. Helt okey var det. Jag var hyffsat pigg imorse och sov inte ens på bussen. Dels kanske det var för att det satte sig en person framför mig som luktade fruktansvärt illa... om man får säga så. Men den personen stank verkligen. När man satt där i soffan på skolan och väntade på att alla andra som inte behöver åka buss så lååångt skulle komma så kändes det precis som om att man aldrig hade haft lov ens. Det var lite mysko. Det känns fortfarande inte som om att jag har haft lov. Eller jo kanske lite, jag är lite piggare nu än vad jag var i slutet där. Men annars ingen skillnad. Förutom snön då. Den håller på att smällta bort nu och det är tråkigt. Det är så himla slaskigt och halkigt osv. Haha, jag höll på att stupa flera gånger när jag gick hem bara för att jag var så konsentrerad på att prata i telefon med Lisa. Men men det är smällar man får ta. Haha.

Vi hade textkommunikation för första gången idag iallafall. Det var sådär. Bättre än att ha datakunskap tycker jag personligen. Menmen, vi skrev och greja litegrann idag, inget speciellt seriöst. Jag gillar inte när det gäller att skriva seriöst. Konstigt nog känns det aldrig vidare seriöst på svenskan när man skriver, men på text nu så kändes allt plötsligt hyper seriöst. Det är lite jobbigt också att vi ska ha bara text två dagar i veckan nu. Eller alltså vi har två andra lektioner de dagarna men resten är liksom hur mycket text som helst. Jag kommer bli helt snurrig i huvudet tror jag. Vi fick iallafall sluta tre och inte fyra. Det tackar vi för! När jag satt på bussen hem så somnade jag så fort jag hade satt mig i stolen. Gud vad trött jag var... Jag vaknade inte ens när det stannade en enda gång utan när jag vaknade så var vi redan i Säffle. Gud vad surt om jag inte hade vaknat då utan åkt med till åmål. Det hade vart så typiskt mig alltså.

Strax, om en sådär 50minuter så ska jag iväg och spela volleyboll. Japp det ska jag. Lilla lata Josefine ska ta tag i sitt liv och hitta på något att göra åtminstonde två kvällar i veckan. Haha. nej så illa är det inte riktigt kanske, men iallafall så ska jag börja spela volleyboll. Och det ska min kära vän Erica med. Haha, tur att jag inte är ensam om att börja. Annars så har jag ju faktiskt Lisa där, och Pia med. Säkert fler som jag känner också skulle jag tro. Säffle är ju inte så stort trottsallt ! Gud, jag längtar... Hoppas mitt knä pallar bara!

Helgen! :D

Igår åkte vi till Fornåsa. Det var helt galet tråkigt att åka bil. Så jag roade mig med att skicka sms, massor med sms. Haha. Sedan hade vi stannat och skulle släppa ut Nelly lite så att hon fick röra på dig. Sedan när vi skulle åka igen så glömde mamma och pappa och släppa in Nelly i bagagen. Haha. Så hon satt utanför fönstret och tittade chockat på oss och det såg precis ut som om att hon tänkte: Åh en weekend i skogen.. Spännande!
Haha nejdå, men hon såg riktigt rolig ut alltså. Jag skrattar bara jag tänker på det.
Idag var vi och hälsade på min mammas syster, det var riktigt trevligt det med faktiskt. Fast det var riktigt jobbigt att sätta sig i bilen och åka hem. Jag ville liksom hem med en gång, och inte åka bil i tre timmar. Dessutom så vart det värsta kaoset när vi kom till Kristinehamn, snöade som fan. Och när vi kom till Karlstad så såg vi flera bilar och så som hade kört av vägen. Det var lite läskigt. Sedan stod det en Säfflebuss på vägkanten också, då blev jag lite sur över i onsdags igen. Det var inte alls konstigt att den stod på vägkanten liksom, säfflebussar går sönder hela tiden känns det som.
Nu sitter vid datorn och har tittat på Dagispapporna på tv! Små kikar lite på Sagan om de två tornen med. Men jag måste erkänna att jag inte är något vidare fan av de filmerna faktiskt. Det enda som är bra är att det finns några snsygga skådespelare. Men då kan jag ju lika gärna se en bra film med dem istället för en dålig liksom, haha! Ibland är jag bara för smart !

Stockholm

Ja, jag och Lisa skulle ju iväg till Stockholm igår. Och dit kom vi, men det var ett rent äventyr måste jag säga. Alltså för det första så när vi beställde biljetter i söndags på säffebussens hemsida så stod det ingenstans att vi inte skulle åka med Säfflebussen till Karlstad. Alltså vi skulle byta buss i Karlstad, så långt hängde vi med, för det stod liksom när vi hade bokat klart "Bussbyte i Karlstad på dit och hemresa." På busstidtabellen stod det Buss 100 säfflebussen. Ja då stod vi ju självklart och väntade på den. Värmlandsbuss 800 kom, och vi hade väll på känn att det var den vi skulle åka med. Men liksom det stod ju att vi skulle åka med Säfflebussen. Det var några till som satt i en bil och väntade på säfflebussen. En av dem gick ur och kollade på tabellen och sedan sa hon något om att hon kanske skulle ta värmlandsbussen. Så de körde efter bussen så den stannade borta i rondellen här i Säffle. Jag och Lisa sprang! Haha, ojojoj, vi var två sekunder från att missa bussen. Busschauffören hade inte ens en aning om att han agerade Säfflebuss också. Det var lite lurigt. Så nu är jag sur på Säfflebussen.

När vi väl kom till Stockholm så skulle vi på toa tänkte vi. Jaha, det var lättare sagt än gjort. Då hade en stackars tant ramlat i rulltrappan så den fick de stänga av och det gick bara att ta hissen upp, och det är liksom inte få personer som vill ta sig upp heller. Sedan kom någon smart vakt på att han kunde stänga av rulltrappan som går neråt så kan man gå upp för den. Det var synd att det tog honom 15minuter bara. Det hade tillochmed jag listat ut. Endel gick ändå i rulltrappan där tanten låg och var halvt borta och blödde som fan ur huvudet. De gick liksom bara förbi henne med sina jävla resväskor. Guuuuud. Vänta på hissen, eller ta andra trappan. Hur svåt ska det vara?
Sedan gick allt bra resten av dagen, vi gick på stan och det var inte överdrivet mycket folk. Det var mer när jag var i Göteborg i helgen. Så det gick jättebra. Jag handlade kläder, lite tröjor, trosor, skor. Sedan fick det bli en parfym också. Hilary Duff. JAg tycker den luktar skitgott.


Sedan när vi skulle åka hem då, bussen skulle gå 18.00. Ja, då hade först och främst Säfflebussen gått sönder. Så den skulle inte gå förrän 18.45, men då fick de inte ordning på bussen så de skulle åka ut till Bromma och hämta en annan buss. Ja då gick inte bussen förrns 19.30 typ. Alltså fick vi sitta där och vänta i 1½ timme. Det var lite tråkigt. Alla var liksom trötta och ville hem, men nejdå. Dessutom skulle ju jag och Lisa med en anslutningsbuss hem tillbaka till Säffle. Ja den missade ju vi. Så då fick de ringa en annan chaufför som körde oss till dit vi skulle. Men hem kom vi iallafall, när klockan var 00.30 Vi skulle vara hemma vid  23.00 ju. Oh det var så jobbigt. Fast alltså, det var inet många som åkte med bussen. Vi var kanske en 12st som åkte med bussen till Stockholm på morgonen och sedan max 20 som åkte hem. Men det var bra, då fick man plats och ligga ner. Eftersom jag alltid har med mig kudde så ligger jag väldigt skönt! haha.

Jag tror att det är så att 2008 är inte mitt år. Men Sanna säger att oturen vet inte att det är 2008 än så det blir mog bättre....
Nästa gång tror jag att jag tar tåget, även om det kostar massa mer att åka tåg. Bara därför att liksom...


2008

Jaha, då är det år 2008. Grejen är att det känns precis som igår, fast att jag är något tröttare och slappare än igår. Men jag hade kul igår, det hade jag! Åkte ut till Skoghall med Linnéa till Sanna! Vi lagade god mat och hade det jättetrevligt. Sedan framåt tolvslaget så hade vi tänkt oss att ta oss innåt Karlstad. Det var lättare sagt än gjort det. Vi stod där ute vid busshållsplatsen värsta länge, bussen var nästan en halvtimme sen och vi var rädda att vi skulle missa allt och sitta på en buss när tolvslaget kom. Men så blev det lyckligtvis inte. Däremot så var det folk på hållplatserna efter oss som inte fick åka med bussen eftersom den var helt ful. Dem var det lite synd om. De sprang efter bussen och ville bara komma med, men nejdå! Haha... Stämningen i bussen var på topp i alla fall. Väl inne i stan träffade vi på klasskompisar och så! Ja, jag träffade väl inte så många som jag känner... jag är ju trotsallt bara en Säfflebo! Men det var fina fyrverkerier och helt kul i alla fall. Haha.

Nu ska jag nog lägga mig ett tag, sedan ska jag nog ligga kvar !