solglasögon

Tre dagar har jag varit ute och promenixat i ca 1,5h/dag, i solglajjer. Om vi säger såhär, när jag tar av mig solglasögonen så ser det ut som om att de sitter kvar. Därför tänker jag avråda alla ifrån att gå med solglasögon just nu. Hehe! I och för sig är det som pappa säger "Det räcker att de nämner sol på vädret i tv så blir du brun!", så för er som inte får färg så lätt så spelar det väl ingen roll. Och jag är inte brun just nu. Röd. Röd med nyanser av brun kanske. Hehe! Aja, om ett par dagar är det borta. 
 
Jobbat idag annars. Kul. Och det är rätt bra att jag får jobba såhär innan flytt. Då går dagarna. Annars skulle jag ju bara sitta hemma och vänta. Hehe. 

gamla bilder

haha, har tittat igenom massa gamla bilder nu igen. Endel lite äldre och endel halvgamla bara. 
 
Haha, första uppgiften vi hade i grafisk design när jag gick på gymnasiet. 
 
Ett roligt sms ifrån Sofie.
 
Haha, första gången vi var hemma hos Elin nere i Jönet. Hade alltså känt varandra mindre än en månad här tror jag. Galenskaper redan då.

packa packa

Tänkte packa långsamt den här veckan. Så ringer de ifrån jobbet och erbjuder jobb imorgon och på torsdag. Såatte... får väl packa snabbt istället då. Gör ingenting. Jag jobbar så gärna så :) 
 
Annars så har det väl blivit en promenix i solen idag också. Skitgött. Lite kallare ute idag dock, men vad gör väl det när solen värmer. Skulle vara så mysigt att åka ut på en sjö och åka skridskor och sen dricka varm choklad och grilla korv. Vem följer med?
 

Familjen annorlunda

Vi tänkte: En familj på 10-12 personer kan inte ha fel. Kebabtårta måste vara gött!
Därför testade vi att göra det idag. SJUKT gött. Mäktigt var det också. Hehe! Man orkade bara en bit om man säger så. Sedan vet vi ju att det är helgmat, så hädanefter blir det på helger. 
 
Sedan passade det ju så himla bra att Familjen Annorlunda var på tv idag också. Kändes nästan som att vara med där. Såg att det skulle hållas hamstertävling nästa vecka. Vi konstaterade snabbt att det var något som skulle kunna ha hållits hos oss för 13 år sedan. Jag och grannen! Vi fick köra den lugnare varianten dock... Vi fick ha snigeltävling. Grannens snigel vann. Hen tog sig över trappan på 2h 45min. Skojar inte ens. Det var så det var. 
 
Såhär blev våran kebabtårta. Mums!

Vårväder

Det är så otroligt härligt väder ute. Började dagen med 7km. Fortsatte med att sitta en halvtimme på trappan i solen. Så himla skönt. Sol, musik och mysiga hundar. Hihi. 
Nu ska jag väl försöka att ta tag i packning inför flytten på fredag. Det är lite småklurigt sådär att veta vad jag ska ta med mig. Samtidigt som det verkligen inte gör något alls om vissa kläder eller saker bli glömda i Säffle. Det tar bara 50 minuter med buss att åka till Säffle och hämta. Så egentligen är det ju ingen panik.
 
Mys i solen med voffarna.

Hello Goodbye

Now we´re sober
It´s all over
Don´t push your luck
And ask if you could stay
There´s nothing more I need
Just go away
 
:) 
 

Sådär som man kan vara

Åkte till Kristinehamn i fredags. Elin och jag hade bästishelg inplanerat så vi lagade god mat och hade filmkväll. Såg filmen "En oväntad vänskap". Jag var på den på bio i höstas och det är typ den nästa filmen jag har sett så den tycker jag verkligen att alla ska se. Haha! Blev lite kär i en låt från filmen, så nu lyssnar jag sönder den. Una Mattina heter den. Haha. Klassisk (?!?!?!?!?!?!). 
 
Igår fick vi åka med Elins mamma till Karlstad och så blev det stan en sväng och köpa nödvändigheter som lösögonfransar och alkohol. Hehe. Sen förferre och utgång. Försökte komma in på Jaguar, men där var vi för små............ Testade att gå in på Tempel. Där var vi visst inte för små igår.
Vakten bah: Hur många är ni?
Jag bah: Vi är fyra.
Vaken: Jaha, ja vänta här då.
Så släppte han in Elin och då gick vi in.
Vakten: Men hallå, jag sa att ni skulle stanna här!
hehehehe, så vi fick snällt gå ut igen. Men atte, killarna vi hade med oss kom inte in ändå xD hehe. Sen så hade jag gratisbiljetter som tydligen inte gäller när det är livespelning och vi bah "Ehm, livespelning?! okej..." och så tänkte vi väl inte mer på det. Men det var tydligen 80-talstema igår. Och så var ju Style där och spelade. Galet vettni. Och de bah "Puuuubliken, minns ni året 81??" vi bah "Jaaaaaaaa!". Roligaste var nästan när de spelade en "Josefine och Elin-låt", ni vet ungefär som Pärleporten, Hal som en tvål och så vidare. Men de spelade Rider omkring. Vi var typ de enda som kunde texten. Haha. Ja Göran, det var en bra kväll alltså. 
 
De stod där på scenen helt plötsligt...
 
 
Nu taggar vi nästa helg = flytt och mello :D 

fota, redigera, illustrera

Har känt mig väldigt kreativ de senaste dagarna. Så himla roligt är det. Grejat med webbsidan, grejat med Louises hemsida. Var dessutom på möte med Louise i måndags om hemsidan och hon verkar nöjd. Jätteroligt. 
 
Idag har jag fotat lite och illustrerat lite. Skulle kunna sitta hela dagarna och bara illustrera för att det är så kul. Hihi. 
 
Gjorde bland annat den här bilden idag, lite småsöt sådär tycker jag :)
 

anteckningar

Haha, kollade igenom lite anteckningsblock igårkväll. Mest för att se hur många sidor som var tomma och ifall att jag skulle bli tvungen att köpa nya till kursen börjar. Men nä, jag behövder nog inte köpa nya. Skönt. 

Men i alla fall så fastnade jag med detta eftersom jag har kladdat så mycket i varje block. Så himla roligt är det. Det är de mest konstiga teckningar som finns. Gillar speciellt den nere i högra hörnet. Jag och Elin gick lös en föreläsning och ritade deltagarna Big Brother. Och Göran. 

egoistisk

Min lillasyster tycker att jag är egoistisk för att hon inte får stöka till uppe på vinden eftersom jag och pappa var där uppe igår och såg till att inget står i vägen, så att jag kan bära kartonger. Fyfan vad dålig stil av mig. Hur kan jag vara så egoistisk att när jag plockar reda på saker så får hon inte stöka till. Shame on me! 
 
För övrigt så får jag en jäkla mjölksyra i benen av att springa upp och ner. Mjölksyra i ryggen av att bära. Haha! Fick ge mig nu ett tag för att jag bara darrar i benen. 

Flyttompackning

11 dagar kvar tills jag flyttar = 1 vecka 4 dagar. Aslite. 
Därför tyckte jag att det kanske var dags att packa lite. Det jobbiga är ju att allt redan står packat uppe på vinden - MEN att jag ska göra en utrensning så jag måste packa om allt. Det är rena träningspasset att springa upp för trappan till vinden, plocka åt sig en tung banankartong och springa ner, upp för trappan, en banankartong, och så ner. Ja ni fattar. Haha, vi får se hur långt jag orkar idag.
 
Sa det till mamma igår att jag känner mig som en bortskämd skitunge när det finns en låda uppe på vinden med mina födelsedagspresenter, som jag knappt har kollat på. Där har den stått sedan i maj. Haha. Bah "Aha, tack mamma och pappa, kan ni lägga presenterna i en låda och bära upp på vinden". Så gick det ju inte till. Men ändå. Nu när jag flyttar får jag äntligen användning för alla fina presenter jag fått både i julklapp och i födelsedagspresent. Alla rosa fina kökssaker - Rosa bestick, rosa kastrull, rosa skålar osv osv osv osv.
 

Presenter

Har ju glömt att visa vad jag gav min kära famil på alla hjärtans dag. 
 
Mamma och Evelina fick ett varsitt makramé armband där jag hade beställt speciella berlocker. Och självklart har jag ju gjort armbanden helt själv.
 
Dessutom hade jag gjort hemma gjorda praliner. De ovala var med kaffekräm i. De vita med nougat i och de svarta med lemoncurd i. De uppskattades och jag borde ha gjort fler. hehe.
 
Pappa fick dessutom en pekpenna till iphonen. 
 

Den där drömmen

Tidigare i veckan drömde jag att alla i min familj blev kidnappade i Etiopien. Alla utom jag. Jag, grät och grät och grät och grät. Försökte få ordning på mig själv. Försökte få folk att lyssna på mig. Försökte få hjälp. När jag vaknade så grät jag ju fortfarande och den känslan jag hade i kroppen var hemsk. Jag har aldrig känt mig så ensam och ledsen i hela mitt liv. För att lugna mig själv var jag tvungen att kolla att mamma och pappa låg och sov här hemma. Det gjorde de ju, såklart. 
 
Det läskiga är att exakt den känslan kommer krypandes lite då och då. Ensamheten sätter sig som en klump i magen + att jag vill gråta, och ensam är ju det minsta jag är. Men ändå. Märkligt. 
 
Haha och detta kom jag och tänka på bara för att jag lyssnade på "The Fray - How to save a life". Vet inte när låten kom, men jag satt i alla fall och såg den videon om och om igen och grät. Haha. Sorgligaste videon. Nu ser jag i alla fall videon framför mig när jag lyssnar på låten.
 
Jaja, godnatt på er. 

Ah men ja jöbber

I helgen är det en såndärn superhelg. Det finns två sorters superhelger. 
1. Party och umgås med bästis
2. Jobba
 
Den här helgen är det alternativ nummer 2 som gäller. Jobb, jobb, jobb. Gjorde ett pass idag mellan 12-21, imorgon blir det 12-20.30 och på söndag 7-16. Många timmar. Dessutom många helgtimmar. Moneeeeeeeeey. Jag älskar ju att jobba. Kan inte nämna det nog många gånger. Älskar mina gamlingar och mina arbetskamrater och älskar livet när jag jobbar. Så det så.
 
Ha en bra helg allihopa. 

Alla hjärtans dag

Jaha, så var det dags för den dagen i år igen då. Förra året spöade jag skiten ur Elin på ett boxpass kommer jag ihåg. Båda minns dagen som det var igår, för vi hade nämligen ätit potatissallad och grillad kyckling innan. Det värsta vi kunde ha gjort. Båda rapade potatissallad hela passet, och om det luktade, och smakade i munnen. Fyfan. 
 
I år tog vi det lite lugnare, först åt vi en god middag, oxfilé, mums. Sedan var vi på bio och såg "Små citroner gula". ASBRA. Fast, det var lite lustigt, för jag har läst boken, och jag har nog aldrig varit med om att de ändrat en historia så mycket som de ändrat den här. Jaja, skitsamma egentligen för den var bra ändå. Hihi! En riktig bästis alla hjärtans dag :)
 
På tal om rapar så har jag fått en förjävlig magkatarr. Tror jag. Om det är det så är det den värsta magkatarren jag haft, någonsin! Ska dricka lite ramlösa och rapa så det ger sig lite i alla fall. Ska titta på Valentine´s day också bara för dagens skull. 
 
Puss och kram och massa kärlek till er! :) <3
 

tattoo

Haha jag blir bara mer och mer sugen på att göra en ny tatuering. Men såklart är jag ju för feg för att göra en någon annanstanns än på foten. Kanske skulderbladet. Men känner att i så fall skulle jag nästan ha gjort "Veni vidi visa" på skulderbladet. Det hade liksom passat där. Men nu vill jag tatuera "Glad för ingenting" haha, och det känns lite roligt att ha på skulderbladet liksom. Till hösten blir det, tror jag. På foten. Kanske. Haha! 
 
Tänk att det är 1,5år sedan jag gjorde den här på foten. På bilden här är det nästan precis nygjord.
 

På promenaden

När jag var på promenad idag så såg jag en äldre man som hade bundit fast ett spännband i sin frus rullator och hjälpte henne frammåt i snömodden som täcker trottoarerna. Så himla fint.
Dessutom förstår jag att tanten behöver hjälp framåt, det är nästan så att jag behöver hjälp framåt. Det är så himla svårt att gå just nu. Ett steg framåt, ett halvt steg bakåt ungefär. Just för att man halkar i modden. Jaja. 
 
En annan sak som gjorde mig lite glad var att jag såg en dam som tog skidorna istället. Mitt i stan. Hehe! Strålande idé tycker jag. Hade jag haft ett par skidor så hade jag tagit dem jag med. Dessutom stod det en spark parkerad utanför ICA också. Det gjorde mig också lite glad. 
 
En annan sak som fick mig att fnittra på promenaden var Alex & Sigge. Är beroende av deras podcast och fnittrar eller gapskrattar åt den nästan hela tiden. Såatte, ser ni mig på stan och jag går och småler så är det därför...

Ändrade planer

Hade tänkt att skriva ett inlägg om hur jag går och sjunger på copacabanana HELA tiden. Eller hur jag går och sjunger "Majgull, majgull ja hon hette majgull" de studerna jag inte sjunger copacabanana. MEN så halkade jag in på youtube och tittade på massa musikvideos. Egentligen är jag rätt dåligt på att se musikvideos förutom när det gäller One Direction. Så nu har jag sett Tone och Eric Saades video till Imagine, och jag tror jag dör.
 
När blev Saade en sådan man? Är det ens lagligt att vara sådär snygg? Haha och måste Tone vara så snygg? Hon är anledningen till varför någon som jag aldrig får någon som Saade. För de är äckligt snygga ihop. 
 
 
Efter man har sett han i den här får man ju lyssna på Mollys låt och tänka på att han faktiskt lägger sina smutsiga kläder på gölve, att han lämnar lamporna på, han hänger inte tillbaka handduken.........Och nu tänker mamma: Han låter precis som dig Josefine!!!!!! Men uppenbarligen skriver han små söta lappar, väcker en med en puss på morgonen och ger alldeles för många rosor också!!! Så himla dålig stil. 
 
 

Melodifestivalen och Gaygalan

Det roliga är att folk verkligen klagar på artisterna i Melodifestivalen i år. Haha, why? precis som om att det är så mycket sämre än andra år? Som någon skrev på twitter "Vill spy på er som är "förvånade" över att bidragen super på melodifestivalen. Ni är precis som SJ som blir förvånade när det blir vinter varje år" Enda skillnaden skulle väl vara att Danny, Saade osv inte är med. Inte de artister som vi är vana vid. Men så mycket sämre är det faktiskt inte. Hehe, och själv tycker jag att det vore lite roligt: Förra året vann vi skiten och i år skickar vi Sean banan. Europa bah "Say whaaaat?" asroligt ju. 
Aja skitsamma, rätt gick till andra chansen i alla fall. Erik och Tone och lillSaade. Niceprice. Elin och jag ska ju gå på det när de är i LLA i Karlstad. 
 
Sedan Gaygalan <3 Dör. Få den stämningen på idrottsgalan eller fotbollsgalan. Älskar ju Kronprinsessan Victoria efter det där också. "Jag ska ju bara dela ut priset". Och lelle Darin fick pris för årets artist. Puss på´re. 
 
Så tycker jag. Inga bilder som vanligt jöööö. 

Så vare hälja igen

Fredag = party!
Hoppar på tåget mot Karlstad om någon timme och tänkte leva rövare där ikväll. Oså alltid samma problem: Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag dricka? Var ska jag sova? Men vet ni vad, det löser sig alltid. 
 
Roligt också att jag hittade någon slags "gå före i kön"-flyer i min jackficka. Måste ha fått den förra helgen. Frågan är bara av vem? var? när? varför?. Och alltså det var menat för idag, såatte, tackar! Går gärna före i kön! Hehehe
 

jomenvisst

Blev inringd på jobb idag med, lite längre pass idag än i söndags så idag blev det 8h :) SKÖNT och förbaskat roligt. Fick jobba på "min" avdelning, och det gjorde det hela skitkul. 
 
Annars så har jag som projekt denna vecka att röja i HELA mitt rum. Går faktiskt skitbra. Det är mamma som står och håller i sakerna och säger "Nä, men det här ska du väl spara" när jag vill slänga. Annars är det rätt intressant att städa sådär. Jag hittar saker jag inte ens visste att jag hade kvar. Massa minnen är det ju förstås också. Det sparar jag. 
 
Ett minne är den här "medaljen" som jag fick av mina klassföreståndare när jag gick ur högstadiet. Eller tog "Grundenten" som det kanske heter. Jag hade i alla fall bidragit med de mesta fnissen i klassen. Inget någon hade kunnat gissa va? ;) haha. Fniss-josse! 
 
rörigt är det, mycket försvinner och fint blire! Men det fina får ni se när det är klart...

Happy girl

Helgen var helt amazing! Grym förfest i fredags. Vi var hos Cilla först där hon bjöd på shots, 1, 2, 3... och sen var man på gott humör. Föreferren i korridor var rolig. Jag och Elin hade ju lite förväntningar eftersom vi jämförde med min korridor i Jönet. Men det var kul. På bussen in till stan var det sprängfyllt och jag hamnade bredvid en kille ifrån Turkiet. Så jag pratade engelska................! Haha, men vi förstod varandra ända tills jag sa "This is my leg" när jag skulle visa vad jag hette. "I think you mean driver licens" svarade han och asgarvade åt mig. Skrattar bäst som skrattar sist - han hette Ufuk. Vilket man av ren automatik uttalar "youfack" typ. Hehehehe. Senare på Tempel var det görmö fölk, och vi hade tur och kom in gratis. Kul att vara på studentfest igen. Man saknar det allt rätt mycket sedan Jönköping. 
 
I lördags chillidillade vi på stan i Karlstad och väntade på skjuts av mamma och pappa. Ah och Elin följde med till Säffle och så blev det melodifestivalen, skräckfilm och rolig film. 
 
Igår blev jag inringd på jobb <3 hehe. Pengarna rullar in som dom ska det går bra nu. 
 
Har tyvärr bara en bild på hela helgen. Men den passar sig inte för allmänheten. Såatte, ni kan ju bygga upp eran egen bild över hur helgen såg ut. 
 

Röjarfredag

Har taggat hela veckan för den här dagen. Party i Karlstad ikväll. Ska bli så himla roligt. Vi ska på någon korridorsfest uppe på campus. Känner egentligen inga där. Eller jo, Elins kompis, kompis bor där. Tror jag. Skitsamma, det ska bli görsköj i alle fall. Hela dagen kommer bestå utav att göra sig i ordning och sånnadärna roliga saker. 
 
Fixade naglarna redan igår :) Hehe. Och så envisas jag alltid med att ta kort när kladdet utanför är kvar.