ehm trött

Alltså fytusan vad trött jag har varit idag. Fast på ett väldigt positivt sätt. Eller jag tycker det har varit positivt iallafall. Jag sov inte en blund på bussen imorse! Och jag har ingen aning om vad det berodde på. Jag menar jag sov tre timmar i natt och jag kunde inte sova på bussen? Jag har varit jättepigg fast på ett trött positivt sätt. (okej, nu babblar jag) Jag och Madde hann och filosofera lite grann på stadsbussen imorse iaf. Vi funderade på vad hälften av alla busschaufförer gör på sommaren när det går hälften så många bussar. Dessutom så har vi undrat i över ett år hur rösten i bussarna vet när de ska prata, och liksom om busschauffören trycker på en knapp...
Jag tog tag i saken på Textkommunikationen idag. Jag skrev ett mail till chefen på Karlstadbuss. Och fick typ svaret att det är mindre busschaufförer på sommaren, för att de har semester och så då. Jag ville inte skriva tillbaka, men VEM FAN HAR SEMESTER I APRIL? Bara en liten fundering jag har.
Svaret på hur den mystiska värmländska rösten vet när den ska prata får ni ett exaktare svar på:

- Rösten är inlagd på ett röstkort som styrs av en dator i bussen. Varje gång dörrarna öppnas känner en GPS av var bussen befinner sig och informerar datorn om detta. När dörrarna stängs och bussen börjar rulla känner datorn av hjulrullningen och vet på det sättet var bussen befinner sig. I datorn finns uppgifter om hållplatserna inlagda i tur och ordning och både skyltning och utrop styrs automatiskt.

Nästa gång jag hör någon på bussen undra över det där så ska jag vara överinterligent och förklara det för dem. Jag ska öva in varenda ord som står här ovanför! Fatta vad ball jag skulle vara då eller? HAHA Fett cool skulle jag vara!

Frästen igår när jag åkte hem från skolan så skulle jag in på konsum och köpa ett äpple (nyttigt ska det vara), så hittade jag samma vaniljgrej som Sanna köpte i helgen. Det är typ vaniljsmak till kaffe. Det köpte jag ju såklart! Haha Fett gott var det, och alltså visst ser hela kaffedrinken galet god ut? Jag tror jag ska göra kaffe sen! Eftersom jag är så trött så kan nog det behövas.
 
Tänk, den där har jag gjort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback